Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İtalya ve İspanya ilk Yarı Finalistler

İtalya ve İspanya ilk Yarı Finalistler

2 min read
Spread the love

Euro 2020’de artık turnuvanın sonuna gelirken yarı finalistlerde belli olmaya başladı. İtalya ile Belçika maçı ve İspanya ile İsviçre maçları ile ilk çeyrek finaller oynandı.

Bu maçlardan galip ayrılan taraflar İspanya ve İtalya olarak adlarını yarı finale yazdıran ilk takımlar olarak dikkat çektiler. İspanyollar yarı finali penaltılarla alırken, İtalya 2-1’lik galibiyetle adını yarı finale yazdırmayı başardı.

İspanya Penaltılarla Finalde

Ülkemizle birlikte aynı grupta yer alan İsviçre, son 16 turunda turnuvanın favorisi olarak gösterilen Fransa’yı müthiş bir maçın ardından elemeyi başardı. Bir anda hava yakalayan ve turnuvaya farklı bir kadro ile gelen İspanya ile karşılaşacak olmaları onların bir ihtimal finale kadar çıkabileceklerini düşünmelerine neden oldu.

İspanya karşılaşmaya hızlı başladı. Alba’nın sert şutunda top Zakaria’ya çarparak ağlarla buluştu. İlk yarı bu skorla bitti. Top genelde İspanya’da olduğu için çok durağan bir oyun yaşandı. Ancak dakika 68’de defansın büyük hatasını değerlendiren Shaqiri oyuna dengeyi getiren golü attı. Oyun dengede giderken Freuler’in yaptığı sert hareket kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Bunun ardından İsviçre 120 dakika’yı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. İspanya girdiği sayısız pozisyondan yararlanamadı ve maç penaltılara gitti. İki takımın penaltı kaçırma yarışına girdiği bu noktada gülen taraf İspanya oldu. Takım bu sonuçla adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

İtalya 2-1’le Belçika’yı Eledi

İtalya oynadığı futbol ile turnuvanın favorileri arasında her zaman yer almayı başardı. Belçika’da güçlü kadrosu ile bu turnuvanın favorileri arasında gösterilen bir ekipti. Bu çeyrek final maçı aynı zamanda turnuvanın erken finallerinden birisi olarak kabul ediliyordu.

Maçta buna göre başladı dersek doğru olacaktır. Dakika 31’de Barella ile İtalya öne geçerken, dakika 44’de İnsigne’nin harika golü ile farkı 2’ye çıkardılar. İlk yarı bu skorla bitecek derken Lukaku’nın golüyle soyunma odasına 2-1 gidildi.

İkinci yarıda iki takımda sayısız pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının skoru maçın da skoru oldu. İtalya bu skorla adını yarı finale yazdıran turnuvada ki ikinci takım oldu.