Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Lionel Messi’nin Sözleşmesi Bitti

Lionel Messi’nin Sözleşmesi Bitti

2 min read
Lionel Messi’nin Sözleşmesi Bitti
Spread the love

Futbol tarihinin gördüğü birçok kişiye göre en yetenekli isim olan Messi, 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle Barcelona ile olan sözleşmesinin bitmesiyle boşa çıktı. Hakkında çok sayıda dedikodu bulunan yıldız oyuncu şimdilik Arjantin milli takımıyla Copa America’da oynadığı için transferi hakkında herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Bazı dedikodulara göre anlaşacağı takımdan yıllık 75 milyon Euro maaş talebinde bulunuyor. 33 yaşında ki yetenekli oyuncunun bu anlaşması belki de kariyerinin son anlaşması olacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple o oyuncuyu kadrosuna katma şansı bulunan birçok takımın ağzının suyu akıyor.

Her ne kadar yüksek bir maaş verecek olsalar da elde edecekleri forma satış, reklam ve diğer gelirlerle birlikte büyük oranda bu verecekleri ücretin kat be kat fazlasını çıkaracaklarını söylemek doğru olacaktır.

Lionel Messi Nereye Gidecek?

Hali hazırda hem Avrupa’da hem de Amarika kıtasında oynanan iki önemli turnuva bulunuyor. Bu iki turnuvaya rağmen tüm futbol severlerin ağzında yıldız ismin hangi takımı seçeceği merak ediliyor. Birçok kesim Barcelona ile özdeşleşen ismin burada futbolu bırakması gerektiğini tartışıyor. Altyapıdan girdiği takımla futbolu bırakarak takımın bayrak adam olması gerektiğini tartışıyor.

Ancak son dönemde ki kötü yönetim sebebiyle güçlü bir kadro kuramayan takımda kalmak istemediği de biliniyor. Geçen yıl yaşanması gereken ayrılığın bu yıl yaşanması kesinleşmiş oldu.

Tüm kariyerini geçirdiği Barcelona ile 778 resmi karşılaşmaya çıkan Arjantinli süper starın 672 gol ve 305 asistlik bir performansı bulunuyor. 2005 yılında ilk kez resmi olarak formasını giydiği takımla 34 yaşının başında sözleşmesi tamamlanmış oldu. Bu takımla kazanmadığı başarı bulunmayan yıldız isim, futbol tarihine geçecek çok sayıda istatistiğe de sahiplendi. Bunların birçoğunun kırılma ihtimali dahi bulunmuyor.

Manchester City adının en çok anıldığı takım olarak görülüyor. Bunun yanında gitme ihtimali olan takımlar arasında Manchester United, Juventus, Bayern Münih ve PSG gibi takımlar en çok adı geçenler arasında yer alıyor. Guardiola etkisi ve takımın transfer sezonunda şu an için sessiz kalması bu ihtimali güçlendiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir