Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe’de Yeni Teknik Direktör Vitor Pereira Oldu

Fenerbahçe’de Yeni Teknik Direktör Vitor Pereira Oldu

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe uzun süredir teknik direktörsüz devam ediyordu. Emre Belözoğlu ile yolların ayrılmasının ardından, başkanlık seçiminin de araya girmesi sebebiyle teknik direktör isminin ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. Açıklama başkanlık seçimi sonrasında geleceği başkan Ali Koç tarafından açıklanmıştı. Başkan Portekizli bir hoca ile anlaşacaklarının sinyalini vermişti.

Ancak hiçbir gazete ve gazeteci bu ismin kim olacağını tahmin edemedi desek doğru olacaktır. Cuma günü yapılan açıklama ile 2015-16 sezonunda takımın başınca olan Pereira ile yeniden anlaşıldığının duyuruldu. Bu birçok otorite tarafından ilginç bir karar olarak kabul edildi. Çünkü ortada dolaşan o kadar çok isim varken bu ismin tekrar takımın başına getirilmesi çok ilginç bir karar olarak kabul edildi.

İkinci Pereira Dönemi

Aziz Yıldırım’ın başkanlığının son senelerinde takımın başına getirilen Pereira ile Fenerbahçe o sezon Beşiktaş’ın 5 puan arkasında ikinci olmuştur. O sezonda birçok yıldız ismin olduğu kadroyu şampiyon yapamamasından dolayı sezon sonunda yollar Portekizli hocayla ayrılmıştı.

Saha kenarında ki istekli tavırları ve kararlarıyla her zaman akıllarda kalan hocanın takımıyla çok uzun bir yenilmezlik serisi yakalamasına rağmen galibiyet alırken zorlanması her zaman akıllarda kalan bir detay olarak görülmüştü.

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra 1860 München ile 1 yıl çalışan deneyimli hoca, ardından 4 yıl boyunca Çin takımlarından SH SIPG’in başında görev yapmıştı. Burada 117 maçta 2.03 puan ortalaması tutturmayı başardı. Bu takımla 1 kez Çin Ligini ve 1 kez de Çin kupasını almayı başardı.

Daha önce Porto ile 4 kupa kazanan hoca, ayrıca Olimpiakos ile bir şampiyonluk elde etmeyi başarmıştı. 53 yaşında ki deneyimli hocanın ikinci Fenerbahçe döneminin nasıl geçeceği merak ediliyor.

İlk döneminde her ne kadar ikinci olmuş olsa da o sezon takımın en az gol yiyen, en çok maçta kalesini gole kapatan, en fazla net gol pozisyonuna giren, en yüksek gol beklentisi yaşayan ve en az yenilen takım olmasını sağlamıştı. Herkes bunun nasıl geçeceğini şimdiden çok fazla merak ediyor.