Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İtalya Uzatmada Turladı 2-1

İtalya Uzatmada Turladı 2-1

2 min read
Spread the love

Ülkemizle birlikte A grubunda mücadele eden İtalya, oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla turnuvada önemli ekipler arasında yer aldığı hissettirmişti. Grup aşamasında hatasız geçen İtalya milli takımı son 16 turunda Avusturya ile eşleşmişti.

Güçlü bir kadroya sahip olan Avusturya, kağıt üzerinde İtalya’nın işinin hiç de kolay olmadığını gösteriyordu. Maçta aynı bu şekilde oynandı. İki takımda topla oynaması sevmesi sebebiyle sürekli atak izlediğimiz bir karşılaşma ortaya çıkmış oldu.

İki takımın direkt oyunları oyunun akışkan olmasını sağlasa da taraftarlar beklenen golü normal süre içerisinde bulma şansın sahip olamadı. Tabi bazı goller atılsa da VAR kararları sebebiyle goller iptal edildi.

İtalya Uzatma’da Yıktı

İtalya ile Avusturya arasında oynanan karşılaşma dengeli bir oyun izlettirdi. Aynı oyunu benimseyen iki takım birçok alanda başa baş bir performans gösterdi.

İki takımın bu sert mücadelesinde kadrosu daha geniş olan İtalya, uzatma dakikalarında avantajlı çıkan taraf oldu. Mancini oyunun içerisinde yaptığı değişiklikler, her ne kadar Avusturya tarafında değişikler olsa da kontrolün İtalya’da kalmasına yardımcı oldu.

İki takımın bu çetin mücadelesinde normal süre içerisinde gol çıkmadı. Bunun ardından uzatma dakikalarına geçildi. Uzatmanın ilk 5 dakikası içerisinde İtalya, Federico Chiesa ile golü buldu. Uzatmanın son dakikasında Metteo Passina farkı 2’ye çıkaran golü attı.

Bundan sonra İtalya rahat bir oyun sergileyecek derken dakika 114’de Kalajdzic farkı 1’e düşüren golü attı. Bu andan sonra Avusturya rakibi üzerinde baskı kursa da penaltılara götürecek o golü atmayı başaramadı.

Bu sonuçla birlikte İtalya çeyrek finale kalırken, Avusturya Euro 2020’ye son 16 turunda veda etmiş oldu. Bu karşılaşma ile birlikte İtalya’nlar turnuvada dörtte dört yaparak yollarına dolu dizgin devam ettiler ve turnuvanın sahibi olacak takımlar arasında yer aldıklarını herkese gösterdiler.

İtalya’nın çeyrek finalde ki rakibi oynanacak olan diğer son 16 turu maçlarının ardından belirlenecek. 2 Temmuz tarihinde oynanacak olan çeyrek final maçları ile yarı finale çıkacak ekipler de belirlenecek.