Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Danimarka 4-0’la Galler Karşısında Çeyrek Finale Çıktı

Danimarka 4-0’la Galler Karşısında Çeyrek Finale Çıktı

2 min read
Spread the love

Danimarka adeta bir serüven hikayesi yazıyor destek doğu olacaktır. Grupta ilk maçta Eriksen’in yaşadığı olay, ardından gelen iki mağlubiyet ile son maça 0 puan ve eski averajla son sırada giren bir takım vardı. Grubun son maçında aldığı tek galibiyetle grubu ikinci sırada bitiren Danimarka adını Son 16 turuna yazdırmayı başarmıştı.

Ancak takımın bundan sonra ne yapacağı belli değildi. Son 16 turunda ki rakibi bizimde grubumuzda yer alan Galler oldu. Farklı tarzda futbol oynayan iki takımın mücadelesinde ortaya çok ilginç sonuçlar çıkabilirdi. Ancak kağıt üzerinde daha güçlü bir kadroya sahip olan Danimarka oynadığı oyunla da bunu herkese göstermiş oldu.

Danimarka 4’e Alıştı

Karşılaşmanın ilk dakikaları biraz daha dengeli bir şekilde geçti. Ancak Danimarka bir noktadan sonra oyun üstünlüğünü eline aldı. Galler’in topu sevmeyen oyun tarzı onlara daha rahat oyun oynama imkanı vermiş oldu.

Dakika 27’de Dolberg ceza sahası çizgisi üzerinden güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarının hemen başında yine Dolberg bir gol daha attı ve Danimarka 2-0’ı buldu. Oyun onların arında biraz daha rahatladı.

Galler oyunda üstünlük sağlasa da pozisyon bulma konusunda yeterli seviyeye çıkamadılar. Dakika 88’de Maehle farkı 3’e çıkaran golü attı. Oyundan iyice kopan Galler’de Harry Wilson oyundan atıldı. Dakika 90+’da Braithwaite takımı adına 4’üncü golü attı ve skoru belirlemiş oldu.

Danimarka bu skorla Euro 2020’de çeyrek finale kalmayı başaran takımlardan birisi oldu. Güçlü oyun anlayışları ve takımda ki aile ortamı takımın bu turnuvada sürpriz yapma ihtimalini arttırıyor.

Galler beklenildiği gibi topun arkasına geçen bir takım olarak ilk golü yedikten sonra hızlı bir şekilde dağıldı. Çünkü topla oynama durumuna alışkın olmadıkları için topu aldıklarında ne yapacaklarını kontrol edemedikleri için son dakikalarda farkın iyice açılmasına neden oldu.

Danimarka çeyrek finalde ki rakibini diğer son 16 turu maçlarının oynanmasının ardından belirleyecek ve hazırlıklarını ona göre yapacak.