Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Belçika Tek Attı, Çeyrek Finali Kaptı

Belçika Tek Attı, Çeyrek Finali Kaptı

2 min read
Spread the love

Euro 2020’de çeyrek final mücadelesi veren takımların eşleşmelerinde en ilgi çekici olanlardan birisi de Belçika ile Portekiz arasında oynanan son 16 turu mücadelesi oldu. İki takımında kadrosunda birçok yıldız isim yer alması itibariyle bu maça ilgi çok fazlaydı. Kağıt üzerinde Belçika bir tık daha üst noktada yer alsa da, kadrosunda Ronaldo gibi bir ismi bulunduran Portekiz’in maçta öne çıkma ihtimali vardı.

Maç sonunda tek golle galip gelen taraf Belçika oldu. Dakika 42’de Thorgan Hazard’ın güzel golüyle öne geçmeyi başaran Belçika, maç boyunca rakibine karşı koymayı başardı ve bu skoru koruyarak çeyrek finale adını yazdırmayı başardı.

Belçika ve Çekya Çeyrek Finalde

Belçika bu turnuvanın şampiyon olabilecek olan takımlar arasında üst sıralara yazılanlardan birisi olarak dikkat çekiyordu. Ancak son 16’de Portekiz gibi güçlü bir takımla oynamaları onlar adına turnuvanın erken bitmesine sebep olabilirdi. Ancak bu maçta hata yapmadılar ve çeyrek finale yazdırdılar. Kevin De Bruyne’nın yaşadığı sakatlık takımın bu maçta kaybettiği tek olumsuz şey oldu.

Portekiz turnuvaya veda ederken artık 36 yaşında olan Ronaldo’nun belki de son Avrupa Şampiyonası olarak bu turnuva kayıtlara geçmiş oldu.

Çekya Çeyrek Finalde

Bu maçtan öne oynanan Çekya – Hollanda maçında gülen taraf Çekya oldu. Hollanda’lı De Lingt’ın dakika 55’de oyundan atılmasıyla birlikte rakibine hiç şans tanımayan Çekya, Homas Holes ve Patrik Schick’in ayağından bulduğu gol ile uzun bir süre sonra adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Portakallar bir turnuvaya daha bu sonuçla birlikte erken veda etmiş oldu.

Takımın elenmesinde en büyük sebep olarak dakika 55’de maç 0-0 berabere giderken, son adam korkusuyla topa eliyle dokunan De Ligt oldu. Var kararı ile oyundan atılan genç stoper takımının belki de turnuvasının çok erken bitmesine sebep oldu.

Son 16 turunda son çeyrek finaller bugün oynanacak olan Hırvatistan – İspanya ile Fransa – İsviçre karşılaşmalarının oynanmasıyla birlikte tamamlanacak. Daha sonra 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde çeyrek final maçları oynanacak.