Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İsviçre, Penaltılarda Fransa’yı Eledi

İsviçre, Penaltılarda Fransa’yı Eledi

2 min read
Spread the love

Euro 2020 belki de tarihin gördüğü en güzel ve ilginç turnuva olmaya aday bir şekilde devam ediyor. Son dünya şampiyonu Fransa ile İsviçre son 16 turunda karşı karşıya geldi. Birçok otoriteye göre turnuvanın mutlak favorisi olarak görülen Fransa, onu engelleyecek bir takım olmadan rahatça şampiyon olma ihtimaline sahipti.

Ancak futbol kağıt üzerinde oynanan bir oyun olmadığı için bir şey kazanmak isteyenlerin bunu sahada yapması gerekiyor. Milli takımımızın da yer aldığı A grubunu üçüncü sırada bitiren İsviçre, Fransa ile karşılaştığı son 16 turu maçında 3-1 geriye düştükten sonra maçı 3-3’e getirip, rakibini penaltılarda elemeyi başardı.

Müthiş Maça Müthiş Son

Karşılaşmaya İsviçre hızlı başlayan taraf oldu. Beklenmedik bir anda Haris Seferovic’in golüyle 15’de öne geçmeyi başardılar. Oyunun kontrolü genelde Fransa’da olsa da ilk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarı adeta bir futbol şölenine sahne oldu. Dakika 55’te İsviçre kazandığı penaltı ile farkı 2’ye çıkarma şansını Ricardo Rodriguez ile kaybetti. Bundan sonra oyun üstünlüğü Fransa’ya geçti.

Benzema ile beraberliği yakalayan Fransa bu golden sadece dakikalar sonra hatta gol anonsu edilirken Benzema ile bir gol daha bularak 2-1 öne geçmeyi başardılar. Pogba harika bir gol ile dakika 75’de skoru 3-1’e getirdi.

Bu dakikadan sonra Fransa’nın turu vereceğini kimse tahmin etmiyordu. Ancak 81’de Seferovic skoru 3-2’e getirdi. Dakika 90’da Gavranovic’in golüyle skor 3-3’e geldi. Bu skorla maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda başka gol olmadı ve tüm futbol severlerin istediği oldu penaltılara gittik.

İki takımda penaltıları sıra ile kullandı. Son penaltının başına Mbappe geldi. Kimse yıldız oyuncunun penaltı kaçıracağını düşünmezken, beklenen oldu ve Mbappe’nin penaltısını Sommer kurtardı.

Bu sonuçla birlikte büyük bir sürpriz yaşandı ve son dünya şampiyonası Fransa, son 16 turunda turnuvaya veda etmiş oldu. İsviçre bu skorla birlikte yoluna çeyrek finalden itibaren devam etme şansına sahip oldu. Turnuva bu tür skorlarla birlikte giderek çok ilginç bir hal almaya başladı.