Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İspanya Uzatmada Hırvatistan’ı 5-3 ile Eledi

İspanya Uzatmada Hırvatistan’ı 5-3 ile Eledi

2 min read
Spread the love

Euro 2020 son 16 turunda İspanya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Farklı bir kadro yapısı ile turnuvaya gelen İspanya ile son dünya kupası finalisti olan Hırvatistan karşı karşıya geldi.

Ortada olacağı tahmin edilen karşılaşma bir çok skora gebe olmasıyla futbol severler için belki de turnuvanın en ilginç ve özel maçlarından birisi olmayı başardı.

Hırvatistan öne geçtiği karşılaşmada önce 3-1 geriye düştü, ardından skoru 3-3’e getirerek maçı uzatmaya taşımayı başardı. Ancak İspanya kalitesini gösterdi ve uzatmada karşılaşmayı 5-3 kazanmayı başararak adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

3-3 Biten Normal Devre

Karşılaşma çok ilginç bir gol ile start aldı. Pedri’nin geri pasında topu ayağının altından kaçıran Simon büyük bir hataya imza attı. Hırvatistan bu gol ile öne geçmeyi başardı. Oyun bir dönem böyle giderken ataklarını sıklaştıran İspanya, Sarabia ile skoru 1-1’e getirdi.

İlk yarıda bu skorla bitti. İkinci yarıda akın akın gelen İspanya öne Azpilicueta ile 2-1’e skoru getirirken, 75’de Ferran Torres skoru 3-1’e getirdi.

Bu dakikadan sonra kontrol Hırvatistan’a geçti. Büyük bir karambol sonrasında Hırvatistan skoru 3-2’e getirdi. Son dakikada harika bir ortaya güzel bir kafa vuruşu yapan Pasaliç skoru 3-3’e getirdi ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma karşılıklı ataklarla başladı. Hatta Hırvatistan büyük bir öne geçme şansını kullanamadı. Bahtsız golcü Morata takımını öne geçiren güzel bir gole imza attı. Bu golden sadece 3 dakika sonra bu sefer Mikel Oyarzabal gol atmayı başardı. Bu goller ile birlikte skoru 5-3’e geldi.

İspanya bu dakikadan sonra hata yapmadı ve rakibine tekrar beraberliği sağlama şansı vermedi. Bu skorla birlikte İspanya adını çeyrek finale yazdırırken, Hırvatistan muhteşem bir geri dönüşe imza attığı karşılaşmada üzülerek ayrılan taraf oldu.

Euro 2020 turnuvası içerisinde şimdiye kadar oynanan karşılaşmalar arasında en gollü ve aynı zamanda en ilgi çekici karşılaşma olmasıyla dikkat çeken bir maçı da hep beraber şahit olma şansını elde ettik.