Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İspanya, Portekiz ve Almanya Elenme Riskiyle Karşı Karşıya

İspanya, Portekiz ve Almanya Elenme Riskiyle Karşı Karşıya

2 min read
Spread the love

Avrupa futbolunun başarı anlamında önde gelen takımları olan İspanya, Almanya ve Portekiz Euro 2020’de gruplarında oynayacakları son maçların ardından elenme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Tabi bunun olabilmesi için büyük bir hata yapmaları gerekiyor. Rakiplerinin kadro ve mantalite olarak yeterli olmamasına rağmen, gruptan çıkmak için beraberlik ve kazanmalarının yeterli olması durumu daha farklı bir hale giriyor.

Almanya ve Portekiz son maça aynı puanla giriyor. İspanya’ya son maça ilk iki maçta aldığı 2 puanla üçüncü sırada giriyor. Yenilmeleri onların otomatik olarak elenmesi anlamına geliyor. Ancak son maçlarını kazanmaları onları gruptan lider çıkma ihtimalini dahi sunuyor.

İspanya Kazanmak Zorunda

İspanya Euro 2020 turnuvasına tam olarak yeterli gelemeyen takımlardan birisiydi. İlk maçında 1 gol atan ve 1 gol yiyen takım 2 puanla E grubunda üçüncü sırada bulunuyor. Son karşılaşmalarını Slovakya ile oynayacaklar. Bu maçta alacakları bir beraberlik veya mağlubiyet onların grubu son sırada bitirmesine dahi neden olabilecek bir kapıyı onlara açacak.

Ancak kazanmaları durumunda grubu son maçta lider bitirme şansları var. Bu grup diğerlerinin aksine birçok alternatif durumu içerisinde bulunduruyor. İspanya, Slovakya’yı yenmesi durumunda gruptan çıkıyor. Yenilirse veya berabere kalırsa Polonya ile İsveç arasında oynanacak maçı bekleyecekler. Polonya’nın bu maçı kazanmaktan başka çaresi olmaması Slovakya’nın kaybetmesi durumunda gruptan otomatik olarak elenmeleri anlamını da taşıyor.

F Grubu Çok Karışık

Euro 2020 grup kuraları çekildiğinde en ilgi çekici grup F grubuydu. Fransa, Almanya ve Portekiz bu grupta yer alıyordu. Sürpriz takımsa Macaristan’dı. Son maçlara girilirken hiç şans tanınmayan Macaristan’ın gruptan çıkma şansı hala devam ediyor.

Son maçlarını Almanya ile oynayacaklar. Bu maçı kazandıklarında grupta 4 puana sahip olacaklar ve Almanya’yı elemiş olacaklar. Tabi Portekiz’in Fransa karşısında puan ya da puanlar alması gerekiyor. Kadro olarak Almanya daha güçlü ve moralli taraf olsa da tek bir maça tüm şansın bırakılması olayların çok karmaşık bir hal almasına sebep oluyor.