Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İngiltere 7 Puanla Grup Lideri Oldu

İngiltere 7 Puanla Grup Lideri Oldu

2 min read
Spread the love

Euro 2020 grup aşamasında son maçların oynanmasıyla birlikte sıralama belli oldu. İngiltere ile Çekya son maçta karşı karşıya gelirken, Hırvatistan ile İskoçya karşılaştı. Son maçlar öncesinde Çekya ile İngiltere 4 puana sahipken, Hırvatistan ile İskoçya 1 puanla son maçlara çıktı. Son maçların oynanmasıyla birlikte gruptan çıkan ilk iki takım netleşmiş oldu.

İngiltere ve Çekya ilk iki maçında 4 puan almayı başarmıştı. Bu takımların karşılaşması hem grup liderliği hem de diğer sıralamalar açısından, diğer maçın skoruna bağımlı olarak değişme durumuna sahipti, o açından büyük bir önem arz ediyor.

İngiltere Tek Attı Grup Liderliğini Aldı

Karşılaşmaya İngiltere hızlı başlayan taraftı. İskoçya ile berabere kaldıktan sonra grup liderliği hatta grupta ki sıralamaları dahi tehlikeye giren takım işini şansa bırakmayacağını maçın hemen başında rakibine gösterdi. Dakika 12’de Raheem Sterling’in golüyle öne geçmeyi başardılar.

Çekya rakibine ciddi anlamda karşılık vermeyi de başardı. Uzaktan şutlar, tehlikeli pozisyonlarla iki takımda rakip kalede ciddi gol pozisyonları elde etseler de ilk yarının sonunda istedikleri golü bulamadılar ve ilk yarı 1-0’lık skorla bitti.

İkinci yarıda İngiltere kontrolü elinde olan takımdı. Rakibine fazla topla oynama şansı vermedi ve tehlikeli bir atak olmasına izin vermedi. Çok sayıda oyuncu değişikliğinin de olması skorun değişmesine yardımcı olacak net bir pozisyonun oluşmasına engel oldu.

Bu durumla birlikte İngiltere ilk yarı da attığı gol ile karşılaşmayı kazanarak üç puanın sahibi oldu. Bu üç puan takımın 7 puanla grubu lider bitirmesine yardımcı oldu. Çekya aldığı mağlubiyet ile 4 puanda kalırken, Hırvatistan’ın İskoçya’yı 3-1 yenmesiyle birlikte averajla üçüncü sıraya gerilemiş oldu.

Çekya’nın grupta çıkma ihtimali çok yüksek. Diğer gruplarda ki en iyi üçüncü potansiyeli olan takımların durumuna göre büyük oranda yoluna son 16 turunda devam etme şansı bulunuyor. Bu duruma göre İskoçya’ya turnuvaya İngiltere karşısında aldığı 1 puanla veda etmiş oldu.

Diğer grup maçlarının oynanmasıyla birlikte son 16 turunda ki rakiplerini öğrenecekler.