Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Hırvatistan Hata Yapmadı Grubu İkinci Bitirdi 3-1

Hırvatistan Hata Yapmadı Grubu İkinci Bitirdi 3-1

2 min read
Spread the love

Hırvatistan turnuvaya iyi start alamayan takımlardan bir tanesiydi. İlk maçlarında İngiltere ile oynayan takım bu maçtan boynu bükük ayrıldı. İki maçına Çekya ile çıkan takım rakibi ile berabere kalarak son maçlar öncesinde 1 puanda yer alıyordu. Son dünya kupasında final oynayan takımın büyük oranda iskeleti dururken, birçok oyunun emeklilik yaşına yaklaşması onların gruptan elenebilecekleri düşüncesine neden oldu.

Çünkü son maçlarında onlarla aynı puana sahip olan İskoçya ile çıkacaktı. Bu maçta galip gelen taraf grubu en kötü en iyi üçüncüler arasında bitirme şansına sahip olacaktı. Beraberliği iki takımada yaramadığı bir maç olarak karşımızda duruyordu.

İlk Yarı Berabere İkinci Yarı Hırvatistan

İki takımında mutlak galibiyet parolası ile çıktığı karşılaşmada Hırvatistan golü çok erken buldu. Nikola Vlasic’in golüyle 1-0 öne geçmeyi başardılar. İlk yarı tam olarak bu skorla bitecek derken bu sefer İskoçya’nın golü geldi. Callum McGregor’un golüyle takım beraberliği sağlamış oldu. Bu skorla ilk yarı da bitmiş oldu.

İkinci yarıda maç boyunca olduğu gibi kontrol Hırvatistan’daydı. Takımın yıldız orta sahası Luka Modric dakika 62’de takımını öne geçiren golü attı. Bu gol ile birlikte İskoçya rakip kalede biraz daha görünmek istese de istedikleri pozisyonları çok fazla bulamadı. Dakika 77’de Perisic attığı golle skoru 3-1’e getirdi. Maçta başka gol olmadı ve üç puanın sahibi Hırvatistan oldu.

Çekya’nın İngiltere’ye yenilmesiyle birlikte alınan bu galibiyet Hırvatistan’ın grubu ikinci olarak bitirmesine yardımcı oldu. Çekya averajla üçüncü olurken, son maça az da olsa umutla giren İskoçya grubu 1 puanla son sırada bitirdi ve gruptan elenmeyi garantilemiş oldu.

Çekya aldığı 4 puanla büyük ihtimalle yoluna son 16 turunda devam ettirme şansına sahip olacak. Çünkü biten gruplarda 3 puanı bulunan birçok takım bulunuyor. Bu da onların elemelere devam edeceği ancak büyük ihtimal ile güçlü bir rakiple oynayacakları anlamına geliyor.

E grubu maçlarının tamamlanmasıyla birlikte Euro 2020 son 16 turunda tüm eşleşmeler de netleşmiş olacaktır.