Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Haaland Atıyor Manchester City Kazanıyor

Haaland Atıyor Manchester City Kazanıyor

2 min read
Haaland Atıyor Manchester City Kazanıyor
Spread the love

2022-23 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçlarının üçüncü haftasında G grubunda İngiliz temsilcisi Manchester City evinde Danimarka temsilcisi Kopenhang’ı konuk etti. Donatas Rumsas’ın yönettiği karşılaşmada ev sahibi ekip farklı bir galibiyet alarak ayrılmayı başardı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan City, 7. dakikada ilk golünü bulmayı başardı. Haaland golü atan isimdi, aynı isim 32’de farkı ikiye çıkarırken, fark 39’de Davit Khotcholava’nın kendi kalesine attığı gol ile 3-0 oldu. İlk yarı bu skorla biterken Riyah Mahrez ve Julian Alvarez’in golleriyle City sahadan 5-0’lık galibiyet ile ayrıldı.

City 9 Puanla Liderlik Koltuğunda

Üç maç sonunda topladığı 9 puan ile rakipsiz olan City, G grubunda Dortmund’un önünde liderlikte bulunuyor. Alman temsilcisi grubun diğer maçında Sevilla’yı 4-1 yenmeyi başardı ve puanını 6 yaptı. Sevilla ile Kopenhang 1 puanda kalarak üçüncü haftayı geride bırakmış oldular.

City’in yeni transferi Erling Haalanda her kulvarda attığı goller ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Şampiyonlar Liginde üçüncü maçına çıkan Norveç’li golcü toplamda 5 gol atmayı başarmış oldu. İngiltere liginde 8 haftada 14 golün altına imza atan golcü yeni takımıyla 11 maçta toplamda 19 gol atmayı başardı. Kısa sürede takımına alışan futbolcunun rakiplerin şimdiden kabusu olmaya başlaması dikkat çekiyor.

City En Büyük Şampiyonluk Adayı

Pep Guardiola önderliğinde her zaman Şampiyonlar Liginin favorisi olmayı başaran City, çıktığı final karşılaşmasında istediği sonucu almayı başarmıştır. Haalanda transferi ile gol yollarında özellikle kritik maçlarda sıkıntıyı ortadan kaldırmayı amaçlayan maviler şimdilik bunu başarmış gibi görünüyor.

Hem İngiliz temsilcisi hem de yeni golcüsü sezona çok iyi bir şekilde giriş yapmayı başardı. Hem ligde hem de Avrupa’da istediği sonuçları ve golleri atmayı başaran takımın bu sezon tüm kupalara ambargo koyabilecek bir güce sahip olduğu görülüyor.

Ancak önlerinde çok uzun bir sezon var. Bu formu korumaları durumunda çok istedikleri şampiyonlar ligi kupasının tek sahibi olmayı başarabilirler. Bu anlamda en büyük avantaja sahip olan takım gibi duruyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir