Temmuz 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Ampute Mili Takımı Dünya Kupasında Finalde!

Ampute Mili Takımı Dünya Kupasında Finalde!

2 min read
Ampute Mili Takımı Dünya Kupasında Finalde
Spread the love

2022 yılında ülkemizde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Şampiyonasında sona gelindi. 30 Eylül ile 9 Ekim tarihleri arasında oynanacak olan bu turnuvada 24 takım katılıyor. Bu takımlar 6 grupta 4’erli olarak ilk olarak son 16 turuna kalabilmek için mücadele ettiler. Ardından çeyrek ve yarı final maçları ile finale kalmak için uzun bir yol geride kaldı.

Türkiye Ampute Milli takım bu zorlu aşamaların hepsini geride bırakarak İstanbul’da düzenlenen turnuvada finale kalmayı başardı. Tek amacın şampiyonluk olduğu bu turnuvada finalde ki rakibimiz Angola milli takımı oldu. Bu takımlar 9 Eylül tarihinde Dünya Şampiyonu olmak için mücadele edeceğiz.

Milli Takım Özbekistan’ı Yenerek Finale Geldi

Grubunda 7 puan toplayarak bir üst tura çıkmayı başaran milli takım son 16 turunda karşılaştığı Arjantin milli takımı 4-0 yenmeyi başardı. Bu maçın ardından FAS ile çeyrek finalde karşılaştık ve bu rakibimizi de 4-1 yenmeyi başardık. Yarı final maçında iddialı ekiplerden birisi olan Özbekistan ile karşı karşıya geldik. Zorlu geçen karşılaşmayı 1-0 kazanarak finale adımızı yazdırdık.

Milli takımın finalde ki rakibi olan Angola, son 16’da İngiltere’yi 1-0, çeyrek finalde Brezilya’yı 2-1 ve yarı finalde Haiti’yi 4-2 yenerek adını finale yazdırdı. İki takım 9 Eylül tarihinde oynanacak final karşılaşmasında turnuvayı şampiyon olarak tamamlamak için mücadele edecek.

2018 Yılında ki Finalin Rövanşı Oynanacak.

Milli takım 2018 yılında Meksika’da oynanan dünya kupasında finale kalmayı başarmış ve finalde rakibi Angola olmuştu. Rakibimize yenilerek turnuvayı ikinci sırada bitirdik ve Dünya Şampiyonasında ki en iyi derecemizi almış olduk.

Angola Ampute Milli takımı bu başarı ile üst üste üç dünya şampiyonasında finale adını yazdırmayı başardı. Birinde kaybeden takım ikinci finalinde ülkemizi yenerek şampiyon olmuştu. Onların amacı turnuvayı üst üste ikinci kez kazanmak, ülkemizin amacı da hem ilk Dünya Şampiyonluğunu elde etmek aynı zamanda bir önceki turnuvada finalde kaybetmiş olduğumuz rakibimizden rövanşı almak olacaktır. Final karşılaşması 9 Ekim Pazar günü oynanacak ve NEF Stadyumunda iki takım şampiyon olabilmek için karşı karşıya gelecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir