Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa’da Tek Kazanan Fenerbahçe 2-0

Avrupa’da Tek Kazanan Fenerbahçe 2-0

2 min read
Avrupa’da-Tek-Kazanan-Fenerbahçe
Spread the love

6 Ekim 2022 Perşembe akşamı oynanan Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarında dört takımımız sahaya çıktı. Trabzonspor, Fenerbahçe ile birlikte Avrupa Liginde mücadele ederken, Başakşehir ile Sivasspor Konferans Liginde ülkemizi temsil ettiler.

Bu akşam Sivasspor evinde oynadığı karşılaşmada 90+1’de 3-3 yaptığı maçı 90+4’de yediği gol ile 4-3 kaybetti. Trabzonspor, deplasmanda oynadığı Monaco maçında 10 kişi kalmasına rağmen iyi bir mücadele gösterdi ancak sahadan 3-1 yenik ayrılan taraf oldu. Başakşehir deplasmanda oynadığı Skola maçında rakibi 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 0-0 beraberlik ile ayrıldı.

Fenerbahçe evinde oynadığı AEK Larnaca maçını 2-0 kazanarak ülkemiz adına bu gece Avrupa’da kazanan tek ekip olarak yüzümüzü güldürdü.

Güzel Oyun Gelen 2-0’lık Galibiyet

Fenerbahçe grubunun üçüncü maçında evinde Kıbrıs Rum Kesimi ekibi olan AEK Larnaca ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma boyunda üstün bir oyun sergileyen ekibimiz ilk yarıda Batshuayi, ikinci yarıda rakibin kendi kalesine attığı gol ile sahadan 2-0’lık galibiyet ile ayrıldı. Fenerbahçe taraftarı hem teknik direktörüne hem de sahadan ki tüm futbolcularına ciddi anlamda destek verdiği maç boyunca görüldü.

Bu skorla birlikte Fenerbahçe puanını 7 puana çıkardı ve Rennes takımının da Dinamo Kiev’i 2-1 yenmesiyle aynı puanla liderlik koltuğuna oturmuş oldu. Fenerbahçe haftaya bu sefer AEK Larnaca’ya konuk olacak. Bu karşılaşmadan üç puan almamız durumunda büyük ihtimal ile gruptan çıkmayı başaran ekip olacağız.

Trabzonspor 3 maç sonunda 3 puanda kalmasında rağmen gruptan çıkma konusunda hala devam ettiriyor. Bundan sonra oynayacakları üç karşılaşma onların kaderini belirlemesi açısından kritik önem taşıyor.

Konferans Liginde ülkemizi temsil eden Başakşehir, üç maç sonunda gol yemeden topladığı 7 puan ile grubunda lider durumunda bulunuyor. Skola ekibi ile haftaya içeride oynanacak olan ekibimiz bu maçı kazanması durumunda gruptan çıkma konusunda önemli bir basamağı aşmış olacak.

Sivasspor’un bu gece yenilmesi ile G grubunda ki tüm takımlar üç maç sonunda 4’er puana gelmiş oldu. Bu grupta oynanacak olan tüm maçlar grubun devamı açısından kritik önem taşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir