Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe PEC Zwolle ile 2-2 Berabere Kaldı

Fenerbahçe PEC Zwolle ile 2-2 Berabere Kaldı

2 min read
Fenerbahçe PEC Zwolle ile 2-2 Berabere Kaldı
Spread the love

Sezona büyük umutlarla hazırlanan ekiplerden birisi olan Fenerbahçe, uzun süre sonra seyircisi ile kucaklaştığı hazırlık maçında PEC Zwolle ile karşılaştı.

Fenerbahçe’nin sezon öncesi hazırlık maçlarının dördüncüsü olan bu karşılaşma Atatürk Olimpiyat Stadyumunda seyircili bir şekilde oynandı. Teknik direktör Vitor Pereira’nın yine 3-5-2 taktiği ile çıktığı karşılaşmada özellikle ilk 60 dakika etkili olan sarı lacivertli ekip, özellikle çok sayıda oyuncunun değiştirilmesi sebebiyle son dakikalarda yedikleri goller ile sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

2-0’dan 2-2’ye Gelen Skor

Fenerbahçe karşılaşmaya Altay Bayındır, Tisserand, Szalai, Nocak, Osayi, Zajc, Luiz Gustavo, Feri, Pelkas ve Serdar Dursun 11 ile çıktı. Kanatlarda yetenekli, hücumda etkili bir 11 olarak bu diziliş dikkat çekti.

Özellikle karşılaşmadan başında ön tarafta yapılan baskı ile kapılan toplar ile Fenerbahçe birçok pozisyona girmeyi başarsa da son pasların ve vuruşların etkisiz olması sonucun değişmesini sağlamadı.

Dakika 45’e geldiğinde Zajc’in duran toptan yaptığı ortaya dokunan Tisserand, ilk yarının son dakikasında takımını öne geçirmiş oldu. İkinci yarının hemen başında harika bir ara topuyla defansın arkasına hareketlenen Valencia farkı 2’ye ö-çıkaran golü buldu.

Dakika 60’a geldiğinde Fenerbahçe 8 futbolcu değişikliği yapması dikkat çekti. Bu dakikadan sonra oyun daha çok Zwolle tarafından oynandı. Takımın Türk asıllı oyuncusu Mustafa Saymak farkı 1’e indiren golü 68’de buldu. Dakika 81’de Chardi Landu durumu 2-2’ye getiren golü attı.

Bu gollerde takım halinde yapılan baskıya cevap verilememiş olması ve bireysel hataların etkili olduğu görüldü. Bu durumda özellikle ikinci yarıda oyuna giren defans hattı oyuncularının etkili olduğu net bir şekilde görüldü.

Fenerbahçe hazırlık maçlarını tamamlayarak gidecek ve kalacak isimleri belirlemeye çalışıyor. Bu tür hazırlık maçları hala kendisini sezona hazırlayamayan ve yapılan hatalar karşısında hızlı tepki veremeyen isimlerin takımdan gönderilmesine neden olacak.

Vitor Pereira kadroyu yavaş yavaş daraltmaya devam ediyor. Bu sayede gidecek olan oyuncuların netleşmesinin ardından gerçek Fenerbahçe’yi son hazırlık karşılaşmaları ile birlikte görmüş olacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir