Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Sivasspor Hata Yapmadı ve Üçüncü Tura Çıktı

Sivasspor Hata Yapmadı ve Üçüncü Tura Çıktı

2 min read
Sivasspor Hata Yapmadı ve Üçüncü Tura Çıktı
Spread the love

Ülkemizi 2021-22 sezonunda Avrupa’da temsil eden ekiplerden birisi olan Sivasspor, bu sezon ilk defa düzenlenen Konferans ligine ikinci eleme turundan itibaren katılmaya başladı. Bu turda ki rakibi Moldova temsilcisi Petrocub ekibi oldu. Deplasmanda oynadığı ilk maçtan galip gelen Sivasspor büyük bir avantaj ile ikinci maça çıktı.

Karşılaşma boyunca üstün bir taraf olan ekibimiz üçüncü bölgede yeterli pas organizasyonlarını yapamadığı için aradığı golü hızlı bir şekilde bulamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı başladığı gibi 0-0’lık skorla sonuçlandı.

İkinci yarının 20. Dakikasında güzel bir orta ile ceza sahasında buluşan Olarenwaju Kayode güzel bir kafa vuruşu ile takımımızı öne geçiren golü attı. Moldova ekibi bu golden sonra sürekli olarak yüklenmeye çalışsa da ekibimiz buna izin vermedi.

Toplamda 2-0’lık skor elde eden temsilcimiz Konferans Liginde Üçüncü Tura çıkmaya hak kazanmış oldu. Avrupa’da iyi bir sezon geçirmesini dilediğimiz Sivasspor gruplara kalmak için önlerinde iki ön eleme turu daha bulunuyor.

Üçüncü Eleme Turunda Rakip Dinamo Batumi Oldu

UEFA Konferans Ligi, Avrupa kıtasında futbol konusunda geride kalmış ve desteklenmeye açık olan ülkeleri desteklemek adına oluşturulan bir lig olarak dikkat çekiyor. Ülkemiz adına bu organizasyon da Sivasspor ile birlikte Trabzsonspor mücadele ediyor. Ülke de lig sıralamasına göre Sivasspor 2. Eleme turundan turnuvaya katılırken, Trabzonspor üçüncü eleme turundan itibaren turnuvaya katılmaya hak kazandı.

Sivasspor’un bir üst turda ki rakibi Bate Borisov’u ikinci ele turunda eleyen Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi oldu. İlk maçta evinde yenildiği rakibini deplasmanda 4-1 yenmeyi başaran Gürcistan ekibi Sivasspor’un rakibi oldu.

Trabzonspor’un Konferans Ligi üçüncü eleme turunda ki rakibi de belli oldu. İkinci ele turunda İsviçre temsilcisi Servette takımını zorda olsa elemeyi başaran Norveç temsilcisi Molde, Trabzonspor’un bu turda ki rakibi oldu.

İki takımımızda bu maçları kazanarak plaf-off turuna çıkmak ve buradaki rakiplerini de yenerek gruplara kalmak için mücadele verecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir