Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Greuther Fürth Karşısında 3-2 Galip Geldi

Fenerbahçe Greuther Fürth Karşısında 3-2 Galip Geldi

2 min read
Spread the love

Hazırlıklarını, İstanbul’da yapmış olduğu hazırlık kampında devam eden sarı lacivertli takım sezona hazırlık maçları ile hazırlanıyor.

Vitor Pereira döneminde Bolu’da yapılan kampın ardından İstanbul’a gelen sarı lacivertli ekip hazırlıklarına burada devam ediyor. Şimdiye kadar 5 hazırlık maçı yapan takım bu maçların 4 tanesini kazanırken bir tanesinde berabere kaldı. Almanya ligi ekiplerinden olan Greuther Fürth takımıyla yapılan hazırlık maçına da 3’lü savunma ile çıkan takımın bu sezon büyük oranda bu taktik ile oynayacağı kesinleşmiş oldu.

Transfer sezonunun en sessiz ekiplerinden birisi olan sarı lacivertli takım bu dönemde Serdar Dursun ve Caulker’i kadrosuna kattı. Büyük oranda bir forvet transferi ile bu sezona son noktayı koyacaklar.

3’lü Savunma İle Gelen Güzel Oyun

Fenerbahçe karşılaşmaya diğer hazırlık maçlarında olduğu gibi üçlü savunma ile çıktı. Tisserand, Szalai ve Novak üçlüsünün stoper hattında oynadığı takımda kanatlarda Osayi ve Ferdi ye aldı. Orta saha da Zajc ve Gustavo yer alırken, ileri de Pelkas, Özil ve Serdar 11’ile karşılaşmaya başladı.

Özellikle karşılaşmanın ilk 30 dakikasında rakibinin oyun kurmasına izin vermeyen takım dakika 30’da 3-0 öne geçmeyi başardı.

İlk gol hazırlık döneminin en iyileri arasında gösterilen Miha Zajc’ın ayağından geldi. İkinci ve üçüncü gol Serdar Dursun ile geldi. Bu golden 4 dakika sonra Barry ile misafir takım skoru 3-1’e getirdi.

İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarının ilk kısmı ve ortalarına doğru yine çok sayıda değişiklik yapıldı. Fenerbahçe 62’de 6 değişikliği aynı anda yaptı. Toplamda 9 futbolcunun değiştiği görüldü. Oyunda bu dönemde kopukluklar oldu. Dakika 76’de Leweling ile skoru 3-2’ye getirdi. Ayrıca takım çok sayıda pozisyon verse de Altay Bayındır rakiplerinin gol atmasına izin vermedi.

90 dakikayı tamamlayan isimler Marcel Tisserand ile birlikte Altay Bayındır olması dikkat çekti.

Fenerbahçe 15 Ağustos tarihinde Adana Demir ile sezon açılış maçını oynamadan önce son hazırlık maçını Dynamo Kiev ile yaparak hazırlık dönemini noktalayacak.