Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa Ligindeki Rakipleri Belli Oldu

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa Ligindeki Rakipleri Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Geçtiğimiz sezonu üçüncü sırada bitirerek Avrupa Ligine gitme hakkı kazanan Fenerbahçe, gruplarda oynayabilmek için play-off oynama hakkına sahip oldu. Burada gelecek rakibini yenmesi durumunda ülkemizi Avrupa Liginde temsil etme hakkına sahip olacak.

Galatasaray’da şampiyonlar ligine katılma hakkını PSV karşısında oynadığı ön eleme turunun ardından kaybetti. Sarı kırmızılı ekip bundan sonra Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmek için çalışacak. Bunun için onlarda play-off turu oynamak zorundalar. Rakiplerini yenmeleri durumunda ülkemizi Fenerbahçe ile birlikte Avrupa Ligi gruplarında temsil etme hakkına sahip olacak.

Neftçi Bakü – HJK Helsinki Maçının Galibi Fenerbahçe ile Oynayacak

Fenerbahçe uzun süre sonra ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etme hakkına sahip oldu. Alınan cezalar, yaşanan çalkantılı dönemlerinden ardından geçtiğimiz sezonu üçüncü bitirerek bu hakka sahip oldular.

Avrupa Liginde elinde ki güçlü kadroyla ilerlemek isteyen temsilcimiz bunun için play-off turunu geçmesi gerekiyor. Bu turda ki rakibi Neftçi Bakü ile HJK Helsinki arasında oynanacak üçüncü eleme turunun ardından belli olacak.

Bu maçın galibi ile ilk maçını evinde oynayacak olan temsilcimiz, ikinci maçıysa deplasmanda oynayarak gruplara kalma mücadelesi verecek. Play-off turunda ilk maç 19 Ağustos tarihinde oynanırken, ikinci maçsa 26 Ağustos tarihinde oynanacak.

Galatasaray’ın Rakibi Randers Oldu 

Şampiyonlar liginde PSV’ye elendikten sonra yoluna Avrupa Liginde devam edecek olan sarı kırmızılı ekibimizin rakibiyse Danimarka temsilcisi Randers oldu. Kağıt üzerinde rahat bir rakip olarak görünse de Danimarka liginde üç maç sonunda topladığı 7 puan ile lider durumda yer alıyorlar.

Galatasaray’ın PSV maçına göre bu maça favori olarak çıkacak taraf olması ve bu maça lig maçı oynadıktan sonra daha istekli çıkacağının kesin olması bu turu atlamaları açından büyük önem taşıyor.

Galatasaray ilk maçı 19 Ağustos tarihinde deplasmanda oynadıktan sonra ikinci maçı 26 Ağustos tarihinde evinde oynayarak turu geçmeye çalışacak.

Temennimiz iki ekibimizin de bu turu geçerek ülke puanımızda olan düşüşün önüne geçerek yine istediğimiz seviyeye çıkmasını sağlamak olduğunu söyleyebiliriz.