Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Dinamo Kiev ile 1-1 Berabere Kaldı

Fenerbahçe Dinamo Kiev ile 1-1 Berabere Kaldı

2 min read
Spread the love

Yeni sezon hazırlıklarına İstanbul’da devam eden Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile oynamış olduğu son hazırlık maçıyla birlikte yeni sezon hazırlıklarını yavaş yavaş tamamlamaya başladı.

Bu sezon Vitor Pereira yönetiminde yeni sezon başlayacak olan takım, 3-5-2 taktiği ile yeni sezona başlayacak. Güçlü bir kadroya sahip olan takımda yeni çok fazla isim kadroya katılmadı. Alanya’dan Caulker ve Serdar Dursun’u kadrosuna katan takımın yeni eklemeleri için transferin son günlerini beklemeyi tercih ettiği biliniyor.

Dinamo Kiev karşısında büyük oranda yeni sezona 11’de başlayacak isimler ile çıktılar. Altay Bayındır’ın kalede yer aldığı karşılaşmada üçlü savunmada Tisserand Szalai, Novak, orta saha da Osayi, Zajc, Gustavo, Özil ve Ferdi ile ileri de Pelkas ve Valancia 11 ile sahada yer aldılar.

İlk Yarı Hareketli İkinci Yarı Durağan Oyun

Fenerbahçe karşılaşmaya taraftarlarının desteği ile birlikte çok istekli başladı. Ön tarafta yapılan pres ile rakibini ilk 15 dakika yarı sahadan çıkmalarına dahi izin vermediler. Ancak bu dakikadan sonra oyun dengelendi, hücuma çıkarken kaptırılan topun ardından kaleciyle karşı karşıya kalan Lednev, Dinamo Kiev’i öne geçiren golü attı.

İlk yarı bu skorla tamamlarken, önce ki hazırlık maçlarının aksine Vitor Pereira hiç oyuncu değişikliği yapmadan ikinci yarıya başladı. Pelkas, Özil’in harika pasında 63’de oyuna dengeyi getiren golü attı.

Oyun bundan sonra çok durağan geçti. Dakika 67 ile 75 arasında Fenerbahçe 7 oyuncu değişikliğine gitti. İrfan Can, Serdar Dursun, Nazım, Samatta, Mert Hakan, Ozan Tufan ve Zanka oyuna dahil olan isimler oldu.

Altay, Szalai, Novak üçlüsü değişmeyen diğer isimler oldu. Kısaca teknik direktör arka dörtlüyü değiştirmemiş oldu. Oyun içerisinde ufak değişikler olsa da kadronun bu şekilde olacağı yeni sezonda netleşmiş oldu.

Fenerbahçe yeni sezon öncesi hazırlık maçlarını tamamladı ve Adana Demirspor ile yapacağı sezonun ilk resmi maçını beklemeye başladı.

Ayrıca maç günü yapılan açıklamada Caner Erkin ve Sinan Gümüş’ün kadro dışı bırakıldıkları açıklandı.