Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe – Başakşehir Maçının Hakemi Zorbay Küçük Oldu!

Fenerbahçe – Başakşehir Maçının Hakemi Zorbay Küçük Oldu!

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanacak 11. Hafta karşılaşması liderlik anlamında çok kritik bir maç olarak görülüyor. İki takımda 9 maçta sonunda 20 puanla zirvenin hemen 1 puan gerisinde yer alıyor.

Başakşehir, Emre Belözoğlu ile harika bir sezon startı verirken, yeniden yapılanan Fenerbahçe Jorge Jesus ile birlikte ligin en iddialı ekibi olarak dikkat çekiyor.

Cumartesi TSİ 20:00’da oynanacak olan bu karşılaşmanın hakemi TFF tarafından atandı. Zorbay Küçük’ün maçın baş hakemi olarak Kadıköy’de oynanacak olan maçı yönetmesine karar verildi. Haftanın en kritik maçına bu sezon sadece 4 maç yöneten bir hakem atanması dikkat çekti.

Zorbay Küçük 4 Maçta Görev Yaptı

TFF sezon başında yaptığı açıklamada hakem atamalarının özel bir algoritma ile yapılacağı açıklanmıştı. Bu maçın atamasını da o şekilde yapıldı.

Adana Bölgesi hakemi olan Zorbay Küçük, bu sezon Süper Lig’de sadece 4 maç yönetti. İlk maçını Karagümrük – Alanyaspor, ikinci maçında Giressunspor – Konyaspor, üçüncü maçında İstanbulspor ile Beşiktaş takımlarının maçını yönetti. Son maçını 1 Ekim tarihinde oynanan Kasımpaşa Gaziantep maçıyla yöneten hakem 21 gün son ilk defa maç yönetecek .

Bu maçlarda ev sahibi takımlar sadece 1 galibiyet alabilirken, toplamda 15 sayı kart çıkaran hakem hiçbir maçta kırmızı kartına başvurmadı. Ayrıca hakemin hiç penaltı vermemesi de dikkat çekiyor.

Fenerbahçe Başakşehir’i İki Maçtır Yenemiyor

Sezona çok iyi bir giriş yapan sarı lacivertli ekip Başakşehir’e iki maçtır diş geçiremiyor. Geçen yıl oynanan maçların ikisini de Başakşehir, rakibine karşı gol yemeden kazandı. Fenerbahçe bu sezon büyük takımlara karşı tek maçını Beşiktaş ile oynadı ve karşılaşma 0-0 beraberlikle bitti.

Fenerbahçe’nin bu maçta ki en büyük avantajı seyirci desteği olacak. İki takımda bu sezon yolların en direk şekilde gitmeyi tercih ediyor. Kompakt oyunu tercih eden takımlar rakiplerini durdurdukları gibi gol yollarında daha istikrarlı bir şekilde hareket ediyorlar.

Başakşehir ligin en az gol yiyen takımı olurken, Fenerbahçe en çok gol atan takım olarak karşı karşıya gelecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir