Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Cüneyt Çakır Türkiye’yi Temsil Etmeye Devam Ediyor

Cüneyt Çakır Türkiye’yi Temsil Etmeye Devam Ediyor

2 min read
Spread the love

Ülkemizde her ne kadar hakemliği tartışılan isimlerden birisi olan Cüneyt Çakır, Avrupa’da ne kadar önemli bir hakem olduğunu her seferinde yeniden ispat ediyor. Tabi bunun olmasında taraflı bir gözle maçların izlenmemesinin de büyük bir etkisi var.

Bildiğiniz gibi ülkemizde hakemler en çok tartışılan konuların başında geliyor. Maçı yönetmekten başka bir işi olmayan birisinin bu konuda en çok tartışılan isim olması gerçekten dikkat çekici bir detay olarak öne çıkıyor.

Cüneyt Çakır bu kaotik ortam içerisinde çıkarak Avrupa’da hakemlik kariyerine yeni adımlar atmaya devam ediyor. Milli takımımızın grup aşamasında veda ettiği Euro 2020’da başarılı hakem son 16 turunda aldığı görevle devam ediyor.

Hırvatistan – İspanya Maçını Yönetecek

Euro 2020’da grup maçlarının bitmesinin ardından Son 16 tur maçları 26 Haziran itibariyle başlıyor. Bu maçlardan birisi olan ve en önemli eşleşmeler arasında gösterilen İspanya ile Hırvatistan maçını yönetecek hakem belirlendi.

TFF tarafından yapılan açıklamada 28 Haziran Pazartesi günü TSİ 19’da oynayacak olan Hırvatistan ile İspanya arasında ki karşılaşmanın hakemliğini Cüneyt Çakır’ın yöneteceği aktarıldı.

Karşılaşma sırasında Cüneyt Çakır’ın yardımcılığını Bahattin Duran ile Tarın Ongun’un yapacağı da açıklandı. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak İsveç’ten Andreas Ekberg’in görev alacağını da açıklandı.

Karşılaşmanın VAR hakemliğini üç Alman ve bir Polonya’lı hakem görev yapacak. Turnuvada bundan sonra hatanın kabul olmadığını maçlar oynanmaya devam ediyor. Cüneyt Çakır bu karşılaşmanın ardından alacağı puana göre büyük ihtimalle çeyrek final veya yarı final karşılaşması yönetme ihtimali bulunuyor.

Final karşılaşmasında onu görüp görmeyeceğimiz konusunda kesin bir açıklama yapmamız mümkün olarak görünmüyor. Ancak final karşılaşmasını yönetecek Avrupa’da şu an için daha formda hakemler bulunuyor.

Ama ne olursa olsun ülkemizi bu büyük turnuvada hakem arkadaşları ile birlikte gururlandırmaya devam etmesi, milli takımımız kötü bir şekilde elenmişken canımızın da sıkılmasına neden oluyor. Bu nedenle gidebildiği yere kadar gitmesini ondan istiyor ve başarılarının devamını diliyoruz.