Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Brezilya Grupta Üçte Üç Yapmayı Başardı

Brezilya Grupta Üçte Üç Yapmayı Başardı

2 min read
Spread the love

Copa America turnuvası son sürat devam ediyor. İki grupta 10 takımın mücadele ettiği turnuvada gruplarda üçüncü maçlar oynanmaya devam ediyor. Her takımın 4 maç yapacağı grup maçlarında daha sonra ilk dörde giren takımlar çeyrek finalden itibaren yollarına devam edecekler.

Şampiyonluğun en büyük adayı olan Brezilya, B grubunda üçüncü maçında iddialı takımlardan birisi olan Kolombiya ile karşı karşıya geldi. Favori her ne kadar Brezilya olsa da birçok etkili ismi bulunan Kolombiya bu maça sürpriz yapabilecek şekilde çıktı.

Maça her ne kadar istedikleri gibi başlamış olsalar da oyunun sonunda yedikleri gol ile turnuvada 4 maç sonunda 4 puanda kaldılar.

İlk yarı Kolomiya, ikinci yarı Brezilya

Karşılaşmaya Kolombiya harika bir gol ile başladı. Luis Diaz dakikada 10’da Cuadrado’nun ortasında mükemmel bir gol atmayı başardı. Bu dakikadan sonra maç tek kale oynanmaya başladı destek yanlış olmayacaktır. Brezilya tüm hatlarıyla oyunu rakip kaleye yıksa da ilk yarıda istediği golü bulamadı.

İkinci yarıda baskılı oyununu sürdüren takım dakika 78’e kadar istediği golü bulamadı. Roberto Firmino güzel bir kafa golüyle oyuna dengeyi getirdi. Ancak golden önce topun hakeme çarpması ve herkes oyun duracak diye beklerken hakemin oyunu devam ettirmesi sonrasında Kolombiya gole uzun süre itiraz etti. Ancak karar değişmedi.

Karşılaşmanın sonuna 10 dakika eklendi. Dakika 90+10’da Neymar’ın kullandığı korner vuruşunda ön direkte boş kalan Casemiro yaptığı kafa vuruşuyla takımını galibiyeti getiren golü atmayı başardı. Kolombiya cephesinde büyük bir yıkın yaşanırken, Brezilya müthiş bir sevinç yaşadı.

Bu maçın ardından Brezilya grupta oynadığı üç maçı da kazanarak 9 puana ulaştı. Kolombiya dört maç sonunda 4 puanda kalarak grupta ki maçlarını tamamlamış oldu. Büyük ihtimal ile bir üst tura çıkacak olan takım, sıralamasını diğer rakiplerinin maçlarını oynamasının ardından belirleyecek.

B grubunda Kolombira haricinde diğer takımların dördüncü maçları oynanacak ve ardından çeyrek final müsabakaları ile turnuva kaldığı yerden devam edecek.