Mayıs 13, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bol Kazalı Bakü Sıralama Turlarını Leclerc Kazandı

Bol Kazalı Bakü Sıralama Turlarını Leclerc Kazandı

2 min read
Spread the love

Formula 1 sezonu iki haftalık bir aradan sonra Azerbeycan’ın başkenti Bakü’nün sokaklarında kaldığı yerden devam ediyor. Takvimin en uzun aynı zamanda en hızlı pistlerinden birisi olan Bakü’de pilotlar arasında pole pozisyonunu almak için kıyasıya bir çekişme oldu.

Geçtiğimiz hafta Monaco’da pole almasına rağmen yaşadığı sorun nedeniyle start alamayan Leclerc bu hafta da aynı pozisyonu bu sefer Bakü’de almayı başardı. Ancak pole’den daha çok sıralama turlarında yaşanan kazalar sıralama turlarına adeta damga vurgu. Geçtiğimiz haftada olduğu gibi bu haftada pilotlar son turu atamadan bir kaza sebebiyle son attıkları dereceleri ile pit dizilişini belirlemiş oldu.

Leclerc İki Kez Üst Üste Pole Aldı

Sıralama turlarının ilk seansı kazayla başladı. Tek bir pilot’un zaman derecesi yaptıktan sonra yaşanan kaza bölümün durmasına neden oldu. Tekrar başladıktan birkaç dakika sonra yine aynı noktada bu sefer başka bir kaza oldu. Kaza yapanlar arasında Lance Stroll ve Giovinazzi elenmek zorunda kaldılar.

Bunun ardından ilk periyot bitti, son periyoda kadar başka bir sorun yaşanmadan gelindi. Q3’de pilotlar ilk derecelerini aldı ve grit dizilişi aşağıda ki gibi oldu.

  1. Charles Leclerc
  2. Lewis Hamilton
  3. Max Verstappen
  4. Pierre Gasly
  5. Charlos Sainz
  6. Sergio Perez

İlk altı bu şekilde sıralandı. Son sıralama turlarında sürücüler arasında çok yakın bir çekişme olması bekleniyor. Ancak son 4 dakika kala Tsunoda’nın yaptığı kaza seansın bu dereceler ile bitmesine neden oldu. Şampiyona da ilk iki sırada yer alan Max Verstappen üçüncü olurken, Lewis Hamilton ikinci olarak pole almış oldu.

Leclerc üst üste ikinci pole zaferine imza atarken, toplamda 9 pole zaferine ulaşmış oldu. Bu sezon iddialı olmayan Ferrari adına bu önemli bir gelişme olarak kabul edildi.

Sezonun en hızlı aynı zamanda en çok geçiş imkanına sahip Bakü yarışı aynı zamanda birçok kazaya da ev sahipliği yapma ihtimalini barındırıyor. TSİ 15:00’da yarış başlayacak.