Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Umutlar Tükeniyor Türkiye 0 – Galler 2

Umutlar Tükeniyor Türkiye 0 – Galler 2

2 min read
Spread the love

Euro 2020 turnuvasında mücadele eden A milli takım A grubunda ilk maçta İtalya’ya 3-0 yenilmekten kurtulamadı. İkinci karşılaşmasında Bakü’de Galler ile oynayan milli takım biraz daha canlı bir futbol ortaya koymuş olsa da karşılaşmadan istediği skoru almayı başaramadı. Rakibinin kontra atak taktiği ile oynayacağını bilmesine rağmen bunlara engel olamayan milli takım defansif basit hatalar ile karşılaşmadan 2-0 yenil ayrıldı.

Bu alınan skorla az da olsa hala bir umudu olsa da büyük oranda turnuvaya devam etme şansını kaybetti demek doğru bir yorum olacaktır. İlk iki maçını kaybedip, bu maçlarda gol atamayan ve -5 averaja düşen milli takımın son İsviçre maçını kazanması mutlaka gerekiyor. Tabi bu galibiyet dahi gruptan çıkmamız adına yeterli olmayabilir.

İstekli Oyun Ama Sonuç Aynı

A milli takım Galler karşılaşmasında daha istekli bir oyun ortaya koydu. Topa sahip olan taraf bizken çok kritik noktalarda yapılan basit top kayıpları takımın düşmesine neden oldu. Dakikalar 42’i gösterirken Ramsey’in araya koşusu kaleci ile karşı karşıya kalmasına ve takımını 1-0 öne geçirmesine neden oldu. İkinci yarıya iki değişikle başlayan milli takım oyun üstünlüğünü tamamen aldı. Dakika 61’de Galler, yıldız oyuncusu Bale ile penaltıdan yararlanamadı.

Bu kaçan penaltı milli takımımızı daha ateşli bir hale getirdi. Ancak bir türlü istediğimiz golü bulmayı başaramadık. Son dakika da basit bir korner organizasyonunda Bale’in önüne geçemedik ve farkı 2-0’ye çıkaran golü yedik. Bu gol -5 averaj ile ikinci maçları tamamlamamıza yardımcı oldu.

Hala Bir İhtimal Var

Avrupa Şampiyonası diğer turnuvaların aksine 16 takımın bir üst tura çıkmasına yardımcı oluyor. Gruplarını ilk iki de bitiren ve en iyi üçüncü olan dört takım gruptan çıkabiliyor. O nedenle ikinci maçlar oynandıktan sonra hala bir ihtimalimizin olması mümkündür.

Ancak bunun gerçeğe dönüşmesi için öncelikle İsviçre’yi son maçta yenmemiz ve rakiplerimizin de istediğimiz skoru almaları gerekiyor. Belki o zaman turnuvada oynamaya devam edebiliriz.