Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Portekiz Kazandı, Ronaldo Rekor Kırdı

Portekiz Kazandı, Ronaldo Rekor Kırdı

2 min read
Spread the love

Euro 2020 turnuvasında ölüm grubu olarak bilinen F grubunda Portekiz ile Macaristan, Fransa ile Almanya’nın oynamadan karşı karşıya geldi. Macaristan maçın büyük bölümünde sahaya önemli derece de direnç koymayı başarsa da Portekiz dakika 84’den sonra bulduğu üç gol ile karşılaşmayı kazanmayı başardı.

Alınan bu üç puan Portekiz’in Almanya ve Fransa ile oynayacakları maçlardan önce hatasız olarak yolu geçmesine yardımcı oldu. Son dakikalara girene kadar hata yapmayan Macaristan, üst üste gelen gollere engel olamadı ve gruba puansız bir şekilde başladı. Bu gruptan çıkma şansı güç anlamında neredeyse yok denecek kadar az olan takım, ilk maçtan yaşadığı bu şok mağlubiyet ile dikkat çekti.

Son Dakikalarda Skor Çözüldü

Portekiz karşılaşmada baştan sona üstün olan taraf olarak dikkat çekti. Topla oynayan, gol arayan taraf olan Portekiz ilk yarıda etkili pozisyonlar bulsa da istediği golü atmayı başaramadı. İkinci yarıda oyunu adeta tek kale oynayan takım aradığı golü 84’de bulmayı başardı.

Dakika 84’te Raphael Guerreiro’nun ayağından buldukları gol ile öne geçtiler. Bu golden sadece 3 dakika sonra kazanılan penaltının başına geçen Ronaldo farkı 2’ye çıkarmayı başardı. Son dakikada güzel bir gol daha atan yıldız futbolcu takımın karşılaşmayı 3-0 kazanmasına yardımcı oldu. Bunun yanında özel bir rekorunda sahibi olmayı başardı.

Üst Üste 5 Avrupa Şampiyonasında Sahaya Çıktı

Cristiano Ronaldo bu maçta oynayarak önemli bir rekorun sahibi olmayı başardı. 2004 yılında ilk Avrupa şampiyonasını oynayan futbolcu bundan sonra 2008, 2012, 2016 ve 2020 yılında düzenlenen tüm turnuvalara katılmayı başardı. Bu başarısının yanında

Bu turnuvaların tamamında bu maçta attığı 2 gol ile birlikte toplamda 11 gol atma başarısını gösteren golcü isim, bu anlamda 9 golü bulunan Platini ile aynı olan gol sayısını geçmeyi başararak, turnuva tarihinin tek başına en çok gol atan ismi olmayı başardı. Platini bu başarıyı 4 turnuvada elde etmiş olsa da Ronaldo bu başarıyı elde ederken toplam 5 turnuvada forma giydi.