Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milwaukee Bucks Seriyi 2-1’e Getirdi

Milwaukee Bucks Seriyi 2-1’e Getirdi

2 min read
Spread the love

NBA Doğu Konferansı final serisi nefes kesici bir şekilde devam ediyor. Serinin ilk maçını kazanan Hawks ile ikinci maçını kazanan Bucks, bu sefer Atlanta’da karşı karşıya geldi. Seride tekrar ev sahibi avantajını eline almak isteyen Bucks bu maçı kazanmak ve rakibine seri boyunca şans tanımadığını göstermek istiyordu.

Serinin ikinci maçının çok erken bir şekilde kopması nedeniyle bundan sonra ne olacağını merak ediliyordu. Hawks’ın bu kadar fark yemeyeceği tahmin ediliyordu ancak olaylar daha ilginç bir şekilde gerçekleşti. Ancak sonuç olarak maçta istediğini alan taraf 113-102’lik skorla Bucks oldu.

Bu galibiyetle birlikte Bucks seride 2-1 öne geçmeyi başararak, aynı zamanda psikolojik üstünlüğü almış oldu.

Atlanta Başladı, Bucks Bitirdi

Ev sahibi avantajını iyi kullanan Hawks maça hızlı başladı. İlk çeyreği 32-27 kazanmayı başardılar. İkinci çeyrekte Bucks oyunu dengeledi ve çeyreği 29-24 kazanarak ilk yarının 56-56 beraberlik ile bitmesini sağladı.

Seri devam ettiği sürece takımların birbirlerini daha iyi tanımaları oyunun birçok noktada sıkışmasına ve bireyselliğin ön plana çıkmasına neden oluyor.

Üçüncü çeyrekte maç dengede gitmeye devam etti. Son çeyreğe Atlanta 85-83 öne girdi. Ancak son çeyrekte Bucks gücünü tam anlamıyla ortaya koymayı başardı. Son çeyreği 30-17 kazanan takım karşılaşmayı da 113-102 galip bitirmeyi başardı. Son dakikalarda yeterli gücünü ortaya koyamayan Atlanta maç boyunca üstün götürdüğü maçı son dakikalarda ki kötü oyunuyla yenik kapattı.

Bucks bu kritik galibiyeti alırken Middleton 38 sayı 11 ribaunt ve 7 asistle oynadı. Giannis 33 sayı 11 ribaunt ile oynadı. Yedekten gelen Bobby Portis’in 15 sayısı galibiyet anlamında çok kritik bir önem arz etti.

Trae Young’ın 35 sayısı ve Gallinari’nin 18 sayısı takımın yenilmesine engel olmadı. Bu maçın kaybedilmesiyle birlikte ev sahibi avantajı tekrar Bucks’a geçmiş oldu. Hawks seriye tutunmak istiyorsa evlerinde oynayacakları dördüncü maçı mutlaka kazanmaları gerekiyor. Aksi taktirde peri masalı olarak giden sezona Doğu Konferansı finalinde nokta koymak zorunda kalabilirler.