Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Merih Demiral Atalanta’ya Gönderildi

Merih Demiral Atalanta’ya Gönderildi

2 min read
Spread the love

Son yıllarda ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden birisi olan ve son 2 sezondur Juventus formasıyla mücadele eden Merih Demiral, kadro yapılanması içerisinde düşünülmemesi sebebiyle Juventus tarafından yıllık 3 milyon Euro kiralama bedeli ve 28 milyon zorunlu satın alma ile birlikte Atalanta’ya gönderildi.

2020-21 sezonunda güçlü rakipleri arasından bir şekilde Şampiyonlar Ligine gitme başarısı gösteren ve elinde güçlü bir kadro bulunan Atalanta’ya transferi birçokları için kariyerinde düşüşe geçtiği gibi algı oluşsa da aslında gelecek sezon hem ligde hem de şampiyonlar liginde önemli bir takım da mücadele edecek olduğunu görmek,  ilk 11’de büyük oranda oynayacak olması onun gelişmesi açısından büyük bir transfer olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Merih Demiral’ın İlginç Kariyeri

Fenerbahçe alt yapısında futbolba başlayan ve buradan bedelsiz bir şekilde 2016 yılında Portekiz’in Alcanenense takıma imza atan ve burada yarın sezon oynadıktan sonra Sporting B takımına transfer olan Demirel, 2018 yılında Alanyaspor tarafından kiralandı. Daha sonra Alanyaspor futbolcunun 3,5 milyon Euro bedelle bonservisini aldı. Alanyaspor’da bir yıl oynadıktan sonra İtalyan temsilcisi Sassuolo’ya 8 milyon Euro bedel ile gönderildi.

Sassuolo formasını sadece bir sezon giydikten sonra Merih Demiral 18 milyon Euro bedel ile Juventus tarafından transfer edildi.

Burada kısa sürede uyum sağlayan futbolcumuz iyi bir sezon geçirdikten sonra 2020 sezonunun sonunda yaşadığı sakatlık ile bir süre kendisini toplayamadı. Güçlü defans oyuncuları arasında girmekte zorlanan isim geçtiğimiz sezonu tam istediği şekilde geçirmeyi başaramadı.

Takımda yaşanan teknik direktör değişikliğinin ardından Juventus kadrosunda düşünülmeyen başarılı stoper bu yazdan itibaren Atalanta forması için mücadele edecek. 1998 doğumlu oyuncu 23 yaşında olması ve ilerleyen dönemde kendisi için prime olarak kabul edilecek seviyeye çıkabileceğini bizlere hissettiriyor.

Yırtıcı ve mücadeleci oyun anlayışı, oyunun içerisinde bir an olsun düşmemesi onun kendi bölgesinde aranan hıza, top yeteneğine sahip olması gelecek dönemde düzenli bir şekilde oynamasının da vereceği etkiyle daha büyük bir takıma transfer olma ihtimalini arttırıyor.