Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa Süper Kupanın Sahibi Chelsea

Avrupa Süper Kupanın Sahibi Chelsea

2 min read
Spread the love

Avrupa Süper Kupa karşılaşması her yıl olduğu gibi bu yılda Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ile Avrupa Ligi şampiyonu arasında oynandı. Kuzey İrlanda’da bulunan Windsor Park stadında oynanan final karşılaşmasında Chelsea ile Villarreal karşı karşıya geldi.

Chelsea bu zaferi ikinci kez elde etmek için sahaya çıkarken, Villarreal tarihinin ilk kupa zaferini elde etmek için sahada yer aldı. İngiliz ekibi sahaya favori takım olarak çıktı. Ancak İspanyol ekibi yine sürpriz yapabilecek bir güce sahip olduğunu maçın ilk dakikasından itibaren göstermeyi başardır.

Normal Süre Berabere Bitti

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Chelsea oldu. Dakika 27’de sol kanattan Kai Havertz’in yaptığı ortaya iyi hareketlenen Hakim Ziyech güzel bir vuruşla takımını öne geçirmeyi başardı. Bu andan sonra Chelsea çok sayıda pozisyona girse de aradığı golü bir türlü atmayı başaramadı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya Villarreal daha iştahlı başlayan taraf oldu. Dakika 73’de ceza sahası içinde güzel paslaşan İspanyol takımının futbolcuları Gerard Moreno’nun ayağından bulduğu gol ile eşitliği yakalamayı başardı.

Normal süre bu gol ile birlikte 1-1 berabere bitti. 30 dakikalık uzatma süresi oynandı. Bu süre boyunda iki takımda gol atmayı başaramadı ve maç penaltılara gitti. Chelsea teknik direktörü Thomas Tuchel 119’de Mendy’i çıkarıp kaleye Kepa’yı alarak dikkate değer bir değişikliğe imza attı.

Seri penaltı atışlarında iki takımda birere tane kaçırdıktan sonra, yedinci penaltıyı Chelsea atmayı başarırken, Kepa bu penaltıyı kurtararak takımına tarihinin ikinci Süper Kupa zaferini almasına imkan tanırken, takım halinde bu sezonu Avrupa’da duble yaparak noktalamasına da imkan tanımış oldu.

Chelsea genç kadrosuna yaptığı Lukaku eklemesi ile birlikte geçen yıldan gelen deneyimi sayesinde bu yıl İngiltere’de şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olacak gibi duruyor. Her ne kadar ligin uzun bir maraton olması bu ihtimali zorlaştırırken, yine de gençlerin artık deneyim sahibi olması sayesinde oynanacak oyunda ki rahatlık, son ana kadar mavilerin şampiyonluğu kovalayacağını rahatlıkla söyleyebilmemize imkan tanıyor.