Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Lionel Messi İlginç Bir Rekora Sahip Oldu

Lionel Messi İlginç Bir Rekora Sahip Oldu

2 min read
Spread the love

Lionesl Messi dünya tarihinin gördüğü tartışmasız en yetenekli ve en başarılı isimlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Barcelona ile biten sözleşmesini maaşını yarıya indirerek 5 yılda uzatan yetenekli Arjantinli futbolcu bu yaz döneminde belki de en mutlu olan futbolculardan birisi olarak dikkat çekti.

Copa America 2020’de takımıyla boy gösteren 33 yaşında ki deneyimli isim milli takımıyla birçok finale çıkmasına rağmen hiç kupa zaferi elde edememişti. Bu birçokları için onun tartışılmasına neden olan tek durumdu. Ancak Brezilya ile karşılaştıkları finalde ezeli rakiplerini 1-0 yenmeyi başararak kupanın sahibi oldular. Bu zafer beraberinde Arjantinde büyük bir sevinç ile karşılandı.

İnstagram Rekoru Geldi

Lionel Messi bu kupa zaferinin ardından sevincini birçok alanda paylaşmaya başladı. Bunlardan birisi de Copa America kupası ile çektiği fotoğraf oldu. Bu fotoğrafı 223 milyon takipçisinin olduğu İnstagram hesabında paylaştı. 11 Temmuz 2021 tarihinde paylaştığı fotoğraf 17 Temmuz tarihine gelindiğinde 19.9 milyon beğeni sayısına ulaşmayı başardı.

Bu rakam İnstagram tarihinde şu ana kadar en çok beğeni alan fotoğraf olarak kayıtlara geçti. Tabi bu rakamın daha yükselme ihtimali de bulunuyor. Bundan önce ki rekor Messi’in ezeli rakibi olarak görülen Ronaldo’ya aitti.

Rolando 25 Kasım 2020 tarihinde paylaştığı fotoğraf ile 19,8 milyon beğeni sayısına ulaştı. Bu fotoğrafta ki detaysa Rolando’nun paylaşımın içeriği vefat eden Maradona’yı anmak için yapmış olmasıydı. Ancak bir rekor daha bu başarı ile birlikte Messi tarafına geçti.

Lionel Messi’nin şimdiki hedefiyse Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası ile takımıyla bu zaferin altına imza atmak istemesi olarak duruyor. Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzalayan yetenekli ismin kariyerini burada noktalayacağı da kesinleşmiş oldu.

Tabi artık belirli bir yaşa gelmesi yeteneklerinden hiçbir şey kaybetmesine neden olmazken, saha içerisinde daha dikkatli ve kontrolü hareket etmesini sağlayacaktır. Barcelona’da yeniden yapılanma sürecinde çok daha üstün bir başarı elde etme şansı var.

Bu sezon ki hedefleri arasında İspanya Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası büyük ihtimal ile ilk sırada yer alacaktır.