Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Türkiye Ampute Milli Takımı Dünya Şampiyonu Oldu!

Türkiye Ampute Milli Takımı Dünya Şampiyonu Oldu!

2 min read
Türkiye Ampute Milli Takımı Dünya Şampiyonu Oldu!
Spread the love

17. Dünya Ampute Dünya Şampiyonası bu sefer İstanbul’da düzenlendi. Grup aşamasından itibaren iyi bir oyun ortaya koyan milliler tarihimizde ikinci kez finale çıkma başarısını gösterdi. Geçtiğimiz finalde kaybettiğimiz Angola ile karşılaşan milliler, seyircimiz önünde rakibini 4-1 yenerek hem rövanşı almayı başardı ve hem de tarihimizde ilk kez dünya şampiyonu olmayı başardı.

Ampute Milli takımımız NEF stadyumunda oynanan karşılaşmada ilk golü atan taraf oldu. Ömer Güleryüz’ün ayağından gelen gol ile milliler karşılaşmada 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu golden 5 dakika sonra Angola Adao ile eşitliği yakaladı ve devre bu skorla bitti.

İkinci yarıda sahanın tek hakimi olan milliler arka arkaya bulduğu goller ile karşılaşmadan galip gelen taraf oldu. 31 ve 43’de Rahmi Özcan, 49’da Serkan Dereli’nin golleri ile milliler sahadan 4-1 galip ayrılmayı başardı.

Şampiyonluk Düdüğü Geldi Büyük Sevinç Yaşandı.

Milli takım bundan önce oynanan Dünya Kupasında finale çıkma başarısı göstermiş ancak rakibine penaltılar ile yenilerek mutlu sona ulaşamamıştı. Angola ile görülecek bir hesabımız vardı ve NEF stadyumunda bu hesabı görerek tarihimizde ilk defa Ampute Şampiyonu olmayı başardı.

Milli takım turnuva boyunca rakiplerine şans tanımadı ve bileğinin hakkıyla şampiyonluğu kazandı. Hakemin son düdüğü çalması ile birlikte saha içerisinde ve tribünlerde büyük bir sevinç yaşandı. Bu sevincin ardından milli takıma kupasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Şampiyonluk Kupasını Recep Tayyip Erdoğan Verdi!

Milli takımın tarihinde ilk defa kazandığı şampiyonluk kupasını, tüm maçı stadyumdan canlı bir şekilde izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Birçok kurmayının da yanında olduğu kupa töreninde milli futbolcular çılgınca sevinç yaşayarak kupayı kaldırdı.

Turnuvada üçüncülük maçı da oynandı. Haiti ile Özbekistan, Dünya üçüncüsü olabilmek için mücadele etti. Özbekistan yine NEF stadyumunda oynanan mücadelede rakibini 4-2 yenmeyi başararak turnuvayı üçüncü olarak bitirmeyi başardı.

Bizlerde Ampute Milli Takımımızın kazandığı bu başarıdan dolayı onları tebrik ederiz, nice zaferlere ulaşmalarını temenni ederiz. Şampiyon Türkiye!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir