Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Libertadores Kupası’nda Son 16 Turu Heyecanı Devam Ediyor

Libertadores Kupası’nda Son 16 Turu Heyecanı Devam Ediyor

2 min read
Spread the love

Güney Amerika’nın en büyük futbol organizasyonu olarak kabul edilen Libertadores kupasında son 16 maçları oynanıyor. Arjantin, Brezilya, Uruguay, Şili, Paraguay, Ekvador takımları son 16’da mücadele ediyor.

Son 16 turunda 6 tane Brezilya takımı yer alırken, 6 tane de Arjantin temsilcisi bulunuyor. 2 Paraguay, 1 adet Şili ve 1 adette Ekvador temsilcisi turnuvada yer alıyor. Arjantin takımların daha başarılı olduğu turnuvada son şampiyon Palmeiras olmuştu. Son 10 yılda Brezilya takımları 10 şampiyonluk alırken, 3 tane Arjantin şampiyonluğu ve bir tane de Kolombiya takımı şampiyon olmayı başarmıştı.

Sessiz Bir Akşam Yaşandı

Birçok önemli takımın karşı karşıya geldiği turnuvada takımlar çeyrek finale çıkmak için mücadele ediyor. Boca Juniors ile Atletico Mineiora arasında oynanan karşılaşma gecenin tek sessiz maçı olarak dikkat çekti.

Sao Paulo, evinde Racing Club ile 1-1 berabere kalarak avantajı rakibine kaptırmak zorunda kaldı.

Velez Sarsfield evinde Ekvador temsilcisi Barcelona’yı 1-0 yenerek çeyrek final için avantajı eline geçirdi.

Geçen yılın şampiyonu Palmeiras, Şili temsilcisi Universidad Catolica takımını deplasmanda 1-0 yenerek tur atlama konusunda avantajı cebine koydu.

Son yılların en başarılı takımı River Plate, evinde yine Arjantin temsilcisi olan Argentinos Juniors ile 1-1 berabere kalması dikkat çekti.

Turnuvada ikinci maçlar önümüzde ki hafta 21-22 ve 23 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Bu maçların ardından turnuvada yoluna çeyrek finalden devam edecek takımlar netleşmiş olacak.

Turnuvada bu maçlar itibariyle 6 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan 4 tane isim var. Roni, Gabriel, Miguel Borja ve Hulk listede en üst sırada yer alıyor.

Geçen yılın şampiyonu Palmeiras attığı 21 gol ile turnuvanın en golcü takımı olması dikkat çekiyor. Junior yediği 29 sayı kartla bu alanda lider durumda yer alıyor. Güney Amerika’nın şampiyon ligi olarak görülen ve bu kupayı kazanan takımın Dünya Kulüpler Şampiyonasında bu kıtayı temsil edecek takım olması en büyük başarı olarak görülüyor.