Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe İlk Hazırlık Maçını 2-0 Kazandı

Fenerbahçe İlk Hazırlık Maçını 2-0 Kazandı

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe bu sezona enteresan bir teknik direktör seçimiyle girdi. Vitor Pereira yönetiminde sezonu açan takımdan bu sezon taraftarların beklentisinin çok yüksek olmadığı tahmin ediliyor. Ancak geçen yıl ki kadrosunu büyük ölçüde koruyan ve Topuk Yaylası kampından sonra transfer yapması beklenen takım bu kampta ki ilk hazırlık maçına çıktı.

Romanya 2. Lig ekibi Csikszereda takımıyla oynanan hazırlık maçında ha çok yedek ağırlıklı ve takımdan gönderilme ihtimali yüksek olan isimlerle 11’de başladı.

Kalede Berke Özer’e şans veren takım, Lemos, Sadık, Caulker, Nazım, Sosa, Mert Hakan, Ferdi Kadıoğlu, Sinan Gümüş, Ademi ve Thiam 11’i sahada yer aldı.

3-4-3 Tercihi Dikkat Çekti

Teknik direktör Pereira karşılaşmaya 3-4-3 taktiği ile çıktı. Karşılaşma boyunca çok sayıda değişiklik yapılmasına rağmen takım maç boyunca bu taktikle sahada yer alması dikkat çeken bir detay olarak kayıtlara geçti. Sezona bu şekilde mi başlayacağı yoksa bunu denemek amacıyla mı yaptığı diğer hazırlık maçlarından sonra belli olacak diyebiliriz.

İlk yarıda ki kadro dakika 26’da Sinan Gümüş’ün attığı golle öne geçti ve karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla bitti.

İkinci yarıya 10 oyuncu değişikliği ile başlandı. İkinci yarı da ki kadroda sahada yer alan isimler Novak, Serdar Aziz, Tisserand, Osayi-Samuel, Gustavo, Zajc, Caner Erkin, Mesut Özül, Serdar Dursun ve Samatta oldu.

Karşılaşmada 90 dakika boyunca sahada kalan isim Berke Özer olması dikkat çekti. Pelkas, Ozan Tufan, İrfan Can Kahveci, Atilla Szalai, Nabir Dirar ve Canberk Aydemir kadroya alınmayan isimler olarak dikkat çekti. İkinci yarıda Fenerbahçe Serdar Aziz’ ile bir gol daha bularak karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Fenerbahçe kulübü pandemi sebebiyle karşılaşmaya taraftar alınmayacağı bilgisi vermiş olsa da saha dışında çok sayıda taraftar karşılaşmayı takip etti. Çok sayıda taraftarın araçlarıyla buraya gelmek istemesinden dolayı aşırı bir yoğunluk olduğu dikkat çeken bir detaydı.