Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Jadon Sancho Sonunda M. United’a Transfer Oldu

Jadon Sancho Sonunda M. United’a Transfer Oldu

2 min read
Spread the love

İngiltere’nin son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli futbolculardan birisi olan Jadon Sancho geçen yaz transfer döneminde adını çok sayıda takımla ansa da transferi gerçekleşmemişti.

Sadece 21 yaşında olan futbolcu İngiltere milli takımıyla Euro 2020’de finale kadar çıkması başarmıştı. Pandemi nedeniyle büyük takımların yüksek bonservis bedelleri ödemekten kaçındığı bir sezonda 85 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle birlikte Man. United’a transferi gerçekleşmiş oldu.

Uzun süredir genç isimlere yatırım yapan ve bir noktaya kadar çıkmayı başaran United, hücum hattına yapmış olduğu bu transferle birlikte Premier Lig şampiyonluk adayları arasında kendisinin de olduğunu bir kez daha ispat etmiş oldu.

Dortmund 10 Katına Gönderdi

Sancho 2015 yılında Watford altyapısında futbola başladı. Aynı yıl Manchester City altyapısına transfer oldu. Burada iki yıl zaman geçirdikten sonra Dortmund futbolcuyu 7.8 milyon Euro karşılığında takımına transfer etti.

Dortmund forması altında başarılı bir 4 sezon geçirdi. Burada ki dört sezonda 1 Almanya Kupası ve 1 Almanya Süper kupa zaferi elde etti. Göze hoş gelen futboluyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmayı başaran ismin büyük bir transfer yapacağı aşikar olarak görülüyordu.

United geçen yılda Dortmund’un kapısını çalmış ama çok yüksek bir bonservis ücreti istenmesi sebebiyle bundan vazgeçilmişti. Ancak bu transfer döneminde United istediğini 85 milyon Euro bonservis bedeli ile almayı başardı.

Bundesliga’da toplam da 104 maça çıkan İngiliz futbolcu 38 gol 51 asistlik bir performans ortaya koymayı başardı. Şampiyonlar Ligi arenasında 21 maçta 5 gol 6 asistlik bir performans gösterdi. Milli takımıyla 22 maça çıktı ve bu maçlarda 3 gol atmayı başardı.

Hücum hattının her noktasında oynayabiliyor olması, pas, şut ve koşu yetenekleri ile dikkat çeken futbolcu, geliştirdiği fiziksel kalitesiyle de United’a gelecek sezonda birçok maçta yardımcı olacak gibi duruyor.

United bu sezona Edinson Cavani, Martial, Mason Greenwood, Jason Sancho, Marcus Rashford forvet hattıyla çıkacak. Geçtiğimiz sezonlarda en çok sıkıntıyı yaşadığı bölgede ciddi bir yoğunluk yaşamaları onların işine gelecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir