Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Yeni Sezona Hazır Olduğunu Gösterdi 3-1

Fenerbahçe Yeni Sezona Hazır Olduğunu Gösterdi 3-1

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe 13 ağustosta başlayacak olan lig öncesinde sürpriz bir şekilde Giresunspor ile hazırlık maçı yapılacağını duyurdu. Fenerbahçe daha önceden takvimde olmayan bu hazırlık maçını Vitor Pereira’nın isteği üzerinde oynadı. Yeni hizmete giren Çotanak Stadında oynanacak karşılaşmaya bu sezon ilk defa Süper Lig’de mücadele edecek olan Giresunspor ile yıldızlar topluluğu Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Resmi Taktik 3-5-2

Vitor Pereira ile anlaşarak sürpriz yapan sarı lacivertli takım, bu sezon birçok ilke imza atmaya devam ediyor. Forma sponsorunu Puma yapan, bu sezon armasının üzerinde yıldızsız bir şekilde çıkacak olan Fenerbahçe ayrıca sahada 3-5-2 taktiği ile çıkacak.

Fenerbahçe, Giresunspor ile yapacağı hazırlık karşılaşmasına Altay Bayındır, Tisserand, Filip Novak, Atilla Szalai, Mesut Özil, Dimitrios Pelkas, Ferdi Kadıoğlu, Luiz Gustavo, Miha Zajc, Serdar Dursun, Samulel 11 ile çıktı.

Karşılaşma boyunca etkin olan taraf olan sarı lacivertli ekip ilk golünü yıldız defansı Atilla Szalai ile buldu. İkinci yıl ilk yarının son dakikasında Serdar Dursun’un ayağından geldi. Teknik direktör Pereira dakika 66’ya kadar oyuncu değişikliğine gitmedi. Bu onun büyük oranda bu sezon ki ilk maç olan Adana Demirspor 11 olarak görülüyor.

Dakika 60’da Pelupessy ile Giresunspor skoru 2-1’e getiren golü attı. Dakika 66’da oyunca İrfan Can, Mert Hakan, Serdar Aziz ve Valencia dahil oldu. Oyunun üstünlüğünü alan Fenerbahçe, özellikle Mesut Özil’in maç boyunca atmış olduğu ince paslar dikkat çekti. Uzun süredir bu kadar eğlenceli bir şekilde oynayan bir Mesut Özil görmemiş olmamız, futbolcunun yeni sezona çok hazır girdiğini bizlere göstermiş oldu.

Dakika 76’da Enner Valencia’nın ayağından bulduğu gol ile Fenerbahçe karşılaşmayı 3-1 kazanarak yeni sezon hazırlık maçlarını tamamlamış oldu. Yeni sezon öncesinde birkaç transfer daha yapması beklenen takımın bu transferlerini transfer tahtası kapanmaya yakın bir tarihte gerçekleştireceği tahmin ediliyor.

Fenerbahçe’nin bu sezon ki tek ve istisnasız hedefi şampiyonluk olarak kabul ediliyor. Bunun dışında her türlü başarısızlık takımın büyük bir sıkıntıya girmesine neden olacak diyebiliriz.