Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe’nin Yeni Stoperi Min-Jae Kim

Fenerbahçe’nin Yeni Stoperi Min-Jae Kim

2 min read
Spread the love

Transferde bu sezon sessiz kalan ve yeni sezon öncesinde yıldız olmasa da yeni eklemeler yapmaya dikkat eden Fenerbahçe, stoper hattını güçlendirmek adına Çin’den transfer yaptı.

Güney Koreli stoper Min-Jae Kim, Fenerbahçe ile görüşmek üzere Türkiye’ye doğru yola çıktı. 24 yaşında olan genç isim Çin’in güçlü ekiplerinden Beijing Guoan forması ile mücadele ediyordu. Futbolcu 2019 yılında Jeonbuk Hyundai isimli takımdan Beijing Guoan takımına 5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilmişti.

2017 yılında K League’de yılın en iyi genç oyuncusu ödülü alan, 2018 yılında Güney Kore milli takımıyla Asya oyunlarında altın madalya alan futbolcu, 2018 yılında K League’de yılın 11’ine girme başarısı göstermişti.

Stoper Hattına Takviye

Güçlü bir takım kurmaya dikkat eden Fenerbahçe eksikliklerini hem yurt içinden hem de yurt dışından yapmış olduğu transferlerle devam ediyor. 2016 yılında Suwon THS takımında futbol hayatına başlayan Kim, burada geçirdiği yılların ardından hızlı bir şekilde kariyer basamaklarını çıkmayı başardı.

Jeonbuk Hyundai isimli takımla Japonya’da iki yıl geçiren ve gösterdiği performans ile 5 milyon Euro bonservis ücreti ile BJ Guoan takımına transfer olan futbolcu burada dikkat çeken bir oyun ortaya koymayı başardı.

Kariyeri boyunca 119 resmi maça çıkan futbolcu bu maçlarda 3 gol 1 asistlik bir performans ortaya koydu. Vitor Pereira’nın yakından tanıdığı isim bu sezon Fenerbahçe’nin üçlü savunması için kritik bir öneme sahip olacak gibi duruyor.

Takımda ki eksiklikleri hazırlık döneminde oynanan hazırlık maçlarında gören Portekizli teknik adam hem kadroyu daraltmaya çalışırken, aynı zamanda doğru transfer politikası ile yeni sezona hazır girmeyi amaçlıyor. 13 Ağustos’ta başlayacak lig öncesinde eksiklikleri tamamlaması zor görünse de hiç yoktan önemli transferler yapmaya özen gösteriyorlar.

Futbolcu için resmi açıklana Fenerbahçe kulübü tarafından yapılmış olsa da futbolcuyla ne kadarlık bir sözleşme imzalanacağı ve herhangi bir bonservis ücreti verilip verilmeyeceği yönünde bir açıklama da bulunmuyor.