Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Euro 2020’de Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

Euro 2020’de Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Euro 2020’de artık yavaş yavaş turnuvanın sonuna doğru geliyoruz. Tarihin gördüğü en fazla takımla yapılan ve 10’dan fazla şehirde aynı anda düzenlenen turnuva özelliğine sahip olan Euro 2020’de yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Çeyrek final maçlarının Cuma ve Cumartesi günü oynanmasının ardından hangi takımların finale çıkmak için mücadele edeceği belirlenmiş oldu.

Birçok favorinin çeyrek final dahi görmediği bazılarının da çeyrek finalde elendiği turnuvada yarı final maçları 6-7 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Saat 22:00’de oynanacak maçların ardından finale kalacak son iki takım belirlenecek.

İtalya – İspanya

Milli takımımızla aynı grupta yer alan İtalya yoluna yenilmeden hatta berabere kalmadan devam ediyor. Grubu gol yemeden kapatan İtalya, son 16 turunda ecel terleri döktüğü Avusturya’yı uzatma da elemeyi başardı. Çeyrek finalde güçlü rakibi Belçika’yı yenmeyi başardılar isimlerini yarı finale yazdırdılar.

Yarı finalde İtalya’nın rakibi farklı bir kadro ile gelen İspanya oldu. Güçlü bir kadro olmadığı düşünülen takım grup aşamasında her ne kadar zorlansa da sonunda yarı finale kadar gelmeyi başardılar. Son 16’da Hırvatistan ile harika bir maç oynayan boğalar, çeyrek finalde Fransa’yı eleyen İsviçre’yi penaltılar ile elediler.

Bu eşleşme de oynanan oyun ve güç açısından İtalya favori olarak görünüyor. Birçok otorite oyun tarzları ve farkları ile İtalya’yı bu eşleşme de finale yazıyor.

İngiltere – Danimarka

Turnuva başladığı andan itibaren İngiltere turnuvanın gizli favorileri arasında görülüyor. Turlar geçtikçe bu onlar açısından net bir şekilde ortaya çıktı. Turnuvada oynadığı 5 maçın hiç birinde gol yemeden bu noktaya kadar gelmeyi başardılar. Son 16’da belalıları Almanya’yı, çeyrek finalde Ukrayna’yı yenerek buraya geldiler.

Danimarka kötü başladığı turnuvada tek galibiyetle gruptan çıkarak, yarı finale kadar geldiler. Çeyrek finalde Çekya’yı yenen takımın bu sefer işi daha da zor gözüküyor. İngiltere bu eşleşmede açık favori olarak duruyor.

Birçok tahmine göre yarı final karşılaşmalarının ardından final de İngiltere – İtalya maçını izlememiz büyük bir ihtimal olarak duruyor.