Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Danimarka’nın Peri Masalı Devam Ediyor

Danimarka’nın Peri Masalı Devam Ediyor

2 min read
Spread the love

Euro 2020’de belki de tahmin edilmesi en zor çeyrek final eşleşmesi Çekya ile Danimarka arasında oynandı. Danimarka çok zor bir şekilde başladığı ve sürpriz bir şekilde son maçta gruplardan çıktığı turnuvada çeyrek finale kadar çıkmayı başardı.

Çekya iyi bir jenerasyon ve oynadığı güzel futbol ile buralara geldiğini söyleyebiliriz. İki takımda güç ve kadro açısından birbirine denk takımlar olarak görülüyordu. Bu sebeple çeyrek final eşleşmeleri arasında hangi takımın favori olduğunun söylenemeyeceği tek maç olarak dikkat çekiyordu.

Ancak yoluna devam eden taraf zor bir turnuvaya start veren Danimarka oldu. Eriksen olayından sonra takımın buraya kadar gelmesi büyük bir başarı olarak kabul ediliyor.

Danimarka İlk Yarıda İstediğini Aldı

Danimarka ile Çekya arasından oynanan karşılaşmaya Azerbaycan ev sahipliği yaptı. Maçın daha 5 dakikasında Danimarka’nın golü geldi. Thomas Delaney’in ayağından buldukları gol ile öne geçmeyi başardılar. Çekya beraberliği sağlamak için maç boyunca rakibine sürekli bir baskı kurmayı başardı. Ancak istedikleri golü bulamadıkları gibi dakika 42’de Dolberg’in ayağından göle de engel olamadılar. İlk yarı 2-0’lık skorla bitti.

Çekya ikinci yarıya hızlı bir giriş yapan taraf oldu. Geri dönüş fitilini Schick ateşledi. 49 dakikada skoru 2-1’e getiren golü attı. Bu andan sonra rakiplerine sürekli olarak baskı kurmaya çalıştılar ve bunu başardılar. Ancak ne yaptılarsa maça eşitliği getiren golü bulmayı başaramadılar. Danimarka bu anlarda bazı fırsatlar yakaladı ancak onlarda farkı arttıran golü atmayı başaramadılar.

Maç 2-1 Danimarka’nı üstünlüğü ile noktalandı. Bu sonuçla birlikte Danimarka adını yarı finale yazdıran taraf oldu. İngiltere, İspanya ve İtalya gibi devlerin arasında adını yazdıran dördüncü takım olarak dikkat çektiler.

Ancak yarı finalde karşılarında çok güçlü bir ekip bulunuyor. Turnuvada yarı finale kadar gol yemeden gelmeyi başaran İngiltere ile yarı finalde karşılaşacaklar. Bu maça favori olarak çıkmayacak olsalar da turnuvada isimlerini finale yazdırma şanslarının önünde sadece 90 dakika olmaları bu maça farklı bir motivasyon ile çıkmalarına neden olacaktır.