Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Copa America 2020’de Üçüncü Kolombiya Oldu

Copa America 2020’de Üçüncü Kolombiya Oldu

2 min read
Spread the love

Copa America turnuvasının artık sonuna geliyoruz. Yarı finalde elenen iki takım olarka Kolombiya ile Paru üçüncülük maçında karşı karşıya geldiler. Güzel ve renkli bir maç olması beklenen karşılaşmada gülen taraf Kolombiya oldu.

Genelde bu tip turnuvalarda üçüncülük maçı final şansını kaybeden takımlar arasında daha eğlenceli karşılaşmalara sahne oluyor. Final başarısını kaybettikten sonra oynamaları takımlar daha rahat bir oyun ortaya koymalarını sağlıyor.

Bu şimdiye kadar üçüncülük maçı oynanan birçok turnuvada aynı şekilde oldu. İlk yarıyı Peru alırken, Kolombiya ikinci yarıda ki etkili oyunuyla rakibini 3-2 yenmeyi başardı ve turnuvayı üçüncü olarak kapattı.

İlk Yarı Peru, İkinci Yarı Kolombiya

Karşılaşma eğlenceli ve pozisyonlu bir şekilde başladı. Peru ilk yarı tam 0-0 bitecek diye düşünürken, dakika 45’te Yoshimar Yotun’un golüyle devreyi 1-0 önde bitirmeyi başardı.

İkinci yarıya Kolombiya daha hızlı ve etkili bir oyunla başladı. Deneyimli oyuncusu Juan Cuadrado’nun golüyle dakika 49’da maça eşitliği getirdi.

Eşitlik devam ederken takımlar karşılıklı pozisyonlar yakaladı. Dengeyi Kolombiya dakika 66’da Luis Diaz’ın golüyle bozdu. Peru bu gole dakika 82’da Gianluca Lapadula’nın ayağından gol ile karşılık verdi. Maç penaltılara gidecek derken Luis Diaz yine sahneye çıktı ve dakika 90’da Kolombiya’ya üçüncülüğü getiren golü attı.

Bu dakikadan sonra Peru başka gol bulamadı ve maç 3-2 bitmiş oldu. Peru karşılaşma boyunca daha çok topla oynayan taraf olsa da Kolombiya2nın etkili ataklarına karşılık veremedi ve turnuvaya dördüncü olarak bitirmiş oldu.

Kolombiya, Arjantin karşısında final şansını penaltı atışlarıyla kaybetmişti. Bu can yakıcı yenilgiyi aldıkları güzel üçüncülük ile başardılar. Peru, Brezilya maçı sonrasında bu maça en azından prestij olarak görüyordu. Ancak rakiplerine son dakikada yedikleri gol ile üçüncülüğü kaybetmiş oldular.

İki takımda turnuvaya renk ve eğlence getirmeyi başardılar. Final şanslarını yarı final de ezilmeden hatta kıl payı kaçırmaları, onların o seviyeye çıkmalarının tesadüf olmasını herkese gösterdiler. Üçüncülük maçında ortaya konan güzel ve eğlenceli futbol taraftarları mutlu etti.