Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Clippers Jazz Serisini 2-2’ye Getirdi

Clippers Jazz Serisini 2-2’ye Getirdi

2 min read
Spread the love

NBA’de batı konferansı yarı finalinde Clippers ile Jazz’ın karşı karşıya geldiği seri de gülen taraf Clippers oldu. Sahadan 118-104’lük üstünlükle ayrılan ev sahibi takım bununla birlikte seriyi 2-2’ye getirmeyi başardı. Her ne kadar ev sahibi avantajı Jazz’in elinde bulunsa da bu konuda ivme yakalayan Clippers’ın bu performansıyla seri de avantajlı olan taraf olduğunu söylemek doğru olacaktır.

İlk çeyrekten oyun üstünlüğünü alan Clippers, hem yıldız oyuncularının etkili oyunu, hem yan parçaların bu oyunculara yaptığı destekle ligi lider bitiren Jazz karşısında rahat bir galibiyet almayı başardı. Bazen gergin anlar yaşansa da çok ciddi bir olay olmadan karşılaşma tamamlandı.

İlk Çeyrek İşi Çözdü

Karşılaşmanın ilk çeyreği adeta maçın özeti gibi oldu. Çok yüzdeli bir şekilde şutlarını sokan Clippers ilk çeyrek sonunda 30-13’lük üstünlükle molaya giren taraf oldu. İkinci periyotta oyunda da denge olsa da ilk yarı 68-44’lük farkla Clippers’ın üstünlüğü ile tamamlandı. Oyunun üçüncü çeyreği biraz da Jazz’in toparlandığı bölüm olsa da son çeyreğe 94-73’lik skorla geri de girdiler. Bu onların son çeyrekte ki performansını da etkiledi.

Akıcı oyuncularını maç boyunca ortaya koyamayan ve rakibine kolay şansı sunan Jazz bu maçtan 118-104 yenik ayrılarak serinin 2-2’ye gelmesine engel olamadı. Seri de beşinci karşılaşma Jazz’in ev sahipliğinde oynanacak.

Clippers galibiyeti alırken Paul George 31 sayı, Kawni Leonard 31 sayı, Marmus Morris 24 sayıyla oynadı. Özellikle bu üç oyuncunun üzerinde oyunu elinde tutan Clippers yan parçalardan yeterli noktalarda destek alması ve savunmaları ile dikkat çektiler. Maç boyunca 7 blok savunma sertliğini gösteren bir detay olarak öne çıkıyor.

Utah Jazz’de Donovan Mitchell 37 sayı ile takımını taşımaya çalışsa da arkadaşlarından yeterli desteği alamadı ve bu mağlubiyete engel olamadı. Oyunun üstünlüğünün her zaman elinde tutan ev sahibi ekip seri de adeta bu maçla birlikte yeniden dirilmiş oldu. Serinin beşinci maçı belki de serinin geri kalanı açısından kritik bir önem arz edecek .