Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Brentford Sürpriz Arsenal Galibiyetiyle Lige Merhaba Dedi

Brentford Sürpriz Arsenal Galibiyetiyle Lige Merhaba Dedi

2 min read
Spread the love

Dünyanın birçoklarına göre en iyi ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Ligi Brentford ve Arsenal arasında oynanan sezonun ilk karşılaşmasıyla start verdi.

Premiler Ligin yeni ekiplerinden olan Brentford güçlü rakibi karşısında en azından bir beraberlik almak ve fark yememek için çıktığı karşılamaya unutulmaz bir galibiyet alarak taçlandırdı.

Yeni sezona en azından ilk dört yapmak için start veren Arsenal’sa sürpriz yenilgi sonrasında taraftarlarını kahreden bir şekilde yeni sezona merhaba demiş oldu.

Karşılaşma boyunca adeta tek kale oynayan Arsenal istediği golü bir türlü bulamadı ve beklentilerin çok uzağında bir yeni sezona merhaba demiş oldu.

Brentford’dan Sürpriz Galibiyet

Premier ligin yeni ekip Brentford sahasında konuk ettiği Arsenal karşısında sürpriz sayılabilecek bir galibiyet aldı. Thomas Frank’ın öğrencileri dakika 22’de Sergi Canos ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu golden önce, sonra tüm oyun Arsenal tarafından oynandı. İkinci gol dakika 73’de Christian Norgaard’ın ayağından geldi.

Arsenal karşılaşma boyunca %65 topla oynama başarısının yanında toplamda 22 tane şut çekti ve sadece 4 kez kaleyi bulmayı başardı. 22 ortanın 10 tanesi başarılı olmakla birlikte 486 adet başarılı pasa rağmen galibiyeti almayı başaramadı.

Lacazette ve Aubameyang’tan yoksun bir karşılaşmaya başlayan Arsenal’ın forvet hattında 21 yaşında ki genç isim Albert Sambi Lokonga yer aldı. Yeni sezona daha iddialı bir şekilde girmek isteyen Arteta’nın ekibi için bu sezonun da büyük oranda başarısız bir şekilde noktalanacağı sinyalini verdi.

İki yıldız isminden yoksun olsa da sahada yer alan tecrübeli isimlerin oyuna bir türlü ağırlıklarını koyamamış olması ve ceza sahasında bir türlü bitirici vuruşu yapamamış olmaları bu sonucu kaçınılmaz hale getirdi.

38 haftadan oluşan uzun bir sezon onları bekliyor olsa da ilk dört için çok da yeterli olmayan bir kadroya sahip olduklarını daha ilk maçtan göstermiş oldular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir