Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Alperen Şengün Housten Rockets Tarafından Draft Edildi

Alperen Şengün Housten Rockets Tarafından Draft Edildi

2 min read
Alperen Şengün Housten Rockets Tarafından Draft Edildi
Spread the love

2021-2022 NBA sezonu başlamadan önce 30 Temmuz 2021’de NBA’de draft heyecanı yaşandı. Dünya üzerinde ki birçok genç ismin katıldığı ve geleceğin basketbol yıldızları olmak adına önemli tercihlerin yapıldığı gece de ülkemizi geçen yıl basketbol ligini MVP olarak noktalayan Alperen Şengün temsil etti.

Bandırma altyapısından  yetişen Alperen Şengün 2020-2021 sezonunu Beşiktaş’ta geçirdi. Geçirdiği harika sezon ile taraflı tarafsız herkesin beğenisi almayı başaran 19 yaşında ki basketbolcu NBA draft geçesine katılma kararı aldı.

25 Temmuz 2002 doğumlu olan oyuncu 2,08 cm boyunda ve 110 kilo ağırlığında olmasıyla dikkat çekiyor. Birinci turdan seçileceği ancak hangi takımdan seçileceği belli olmayan oyuncu ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Housten Rockets Tarafından 16. Sıradan Seçildi

Draft geçesinde ilk sırada herkesin beklediği gibi Detroit Pistons, Cade Cunningham’ı seçti. Jalen Green’in ikinci sıradan Houston tarafından seçildiği görüldü. Seçimler ilerledikçe ülkemiz adına da heyecan seviyesi giderek arttı.

Beşiktaş takım kaptanı Mehmet Yağmur ile birlikte geceye katılan Alperen Şengün, 16. Sıradan OKC tarafından tercih edildi. Ancak bu draft hakkının Housten Rockets’a takas edilmesi nedeniyle Alperen, Rockets ekibi tarafından 16 sıradan tercih edilmiş oldu.

Daha 19 yaşında bir basketbolcu olması ve birçok yeteneğe sahip olması onun gelecekte yıllarda NBA içerisinde ki dinamiklerin doğru takip etmesi durumunda çok yukarılarda bir isim olma potansiyeline sahip olması anlamını taşıyor.

Housten Rockets tarihinde Ömer Aşık’ın ardından ikinci Türk basketbolcu olan Alperen Şengün gece boyunda çok sayıda draft seçimi yapan takımın en dikkat çekici isimleri arasında yer alıyor.

Daha önce NBA’e giden adını altın harflerle buraya yazdıran Hidayet Türkoğlu’da 16 sıradan draft edilmişti. Avrupa kıtası adına seçimlerde Franz Wagner’in ardından ikinci sıradan seçilmeyi başarmış oldu.

Yeniden yapılanmaya giden Housten ekibinde gelecek yıllarda çok sayıda dakika alması ve kendini geliştirme şansına sahip olması oyuncunun doğru yol çizerek çok iyi bir seviyeye gelme şansını ona sunuyor. Yetenekleri bunun olmasına izin veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir