Nisan 30, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Suns, Nuggets Karşısında İyi Başladı 122-105

Suns, Nuggets Karşısında İyi Başladı 122-105

2 min read
Spread the love

Batı’da yarı finalde Phoenix Suns ile Denver Nuggets karşı karşıya geliyor. İki takımda serilerini 4-2 kazanarak buraya gelmeyi başardılar. Denver, Portland’ı elerken, Suns geçen yılın şampiyonu Lakers’ı elemeyi başardı. Bu iki takım arasında oynanacak konferans yarı finali büyük bir ilgi uyandırması ile dikkat çekiyor.

Seri de ilk maça Suns ev sahipliği yaptı. Bu maçta gülen taraf 122-105’lik skorla ev sahibi oldu. Maç uzun süre denge de gitmese de üçüncü ve dördüncü çeyrekte oluşan farklar maçın kazanılmasına yardımcı oldu. Bu galibiyet ile birlikte seriye moralli başlayan takım Suns olurken, bunun serinin bittiği anlamına gelmediği de söylememiz gerekiyor.

Takım Oyunu Galibiyeti Getirdi

Çok uzun bir süre sonra playoff yapan ve bunu ligi ikinci sırada bitirerek yapan Suns ekibi Chris Paul ve Devin Booker ile seri de bir üst tura çıkması başardı. Nereye kadar gidecekleri merak konusu olan takımlardan birisi olarak görülüyor.

Nuggets ile ilk maçlarında ilk iki çeyrekte oyun dengede giderken üç ve son çeyrekte oluşan fark ile rakiplerini 122-105’lik skorla yendiler. Bu 17 sayılık fark son iki çeyrekte oluştu. Tabi gelecek maçlarda serinin nasıl devam edeceği ve nereye geleceğini hep birlikte göreceğiz.

Galibiyeti alırken takımın ilk beşinin tamamı çift haneli sayı üretti. Mikal Bridges 23 sayı, Jae Crowder 14 sayı, Deandre Ayton 20 sayı, Davin Booker 21 sayı ve Chris Paul 21 sayı ile galibiyetin gelmesini sağladı.

Nuggets serinin ilk maçında ilk yarı da istediği oyunu oynarken ikinci yarıda oyuna tutunmayı başaramadı. Nikola Jokic’in 22 sayıda kaldığı ve buna rağmen takımın en çok sayı ürettiği isim olması mağlubiyete engel olamadı.

Nuggets galibiyet istiyorsa ona destek olacak birisini bulması gerekiyor. Yenilginin sebebi altında takımın düşük yüzdeli şut atmasını gösterebiliriz. Rakibine göre toplamda 7 şut daha fazla kullanan takım ama buna rağmen %10’daha düşük isabet oranıyla oynadı.