Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » TFF Yeni Sezon Stadyum Giriş Şartlarını Açıkladı

TFF Yeni Sezon Stadyum Giriş Şartlarını Açıkladı

2 min read
Spread the love

2021-2022 sezonun başlamasına sayılı günler kala TFF’den stadyumlara giriş konusunda düzenleme kararı geldi. COVİD 19 salgınıyla mücadele kapsamında salgının etkilerinin seyircilere daha az olmasını amaçlayan TFF bu konuda yeni düzenlemelere gitti. Bu yıl boyunca deplasmana gidişlerin tamamen yasaklandığı düzenleme de ayrıca seyircilerin maçlara girebilmeleri için belirli testlerin sağlaması gerektiğini de belirten açıklamalarda bulundu.

Seyirci olarak maçları izlemeye gelecek kişilerin aşılarının yaptırdıktan sonra üzerinden 14 gün geçmesi gerektiği aktarıldı. Bu şekilde olanlar 180 gün boyunca stadyumlara giriş iznine sahip olacakları duyuruldu.

12 yaşını tamamlayan ancak Sağlık Bakanlığı tarafından aşı takvimine alınmayan kişiler, maç saatinden önce 48 saat içerisinde PCR testi yaptırmaları gerekiyor. Negatif sonuca sahip olanlar karşılaşmayı yerinden takip etme şansına sahip olacaklar. Test yaptırmayan 12 yaş altı çocuklarında stadyuma girmelerine izin verilmeyecek.

Deplasman Seyirci Yasağı Getirildi

Taraftarların sağlığını korumak aynı zamanda salgınla mücadele etmek kapsamında 2021-2022 sezonun tamamında deplasman taraftarları tribünlere alınmayacağı açıklandı. Karşılaşmaları ev sahibi takım taraftarları izleme şansına sahip olacaklar.

Aynı şekilde basın ve protokol tribünü içinde aynı kuralların geçerli olduğu resmi olarak açıklandı. Yeni basın kartına sahip olanların da yukarıda bahsedilen kuralları yerine getirmeleri gerekiyor.

TFF bu kuralları HES uygulaması ve e-bilet sistemi üzerinden yapmaya dikkat edecek. Bu kurallar Süper Lig ile birlikte TFF 1. Lig’de oynanacak tüm karşılaşmalar için geçerli olacağı aktarıldı.

Ayrıca ülkemizin diğer ligleri olan TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig içinde stadyumlara girişlerde sınırlama getirileceği ve bu kontrollerin ev sahibi takım tarafından yapılacağı aktarıldı.

Bu kararın açıklanmasının yeni sezonun başlamasına sadece sayılı günler kala yapılması, birçok takım taraftarı tarafından tepkiyle karşılandı. Özellikle ilk hafta karşılaşmalarını deplasmanda oynayacak takım taraftarları, biletlerini almış ve uçak biletlerini hazırlamıştı. Bu nedenle birçok taraftarın mağdur olduğu duyuruldu.

TFF’nin aldığı karar her ne kadar doğru olsa da çok geç alınması her konuda olduğu gibi bu konuda da ciddi bir tepki çekmesine neden oldu.