Mart 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Ölüm Grubu Müthiş Heyecanla Bitti

Ölüm Grubu Müthiş Heyecanla Bitti

2 min read
Spread the love

Euro 2020 F grubu belki de taraflı tarafsız herkesin ilgisini çeken bir grup olarak dikkat çekiyordu. Fransa, Almanya ve Portekiz’in olduğu grupta plase takım olarak Macaristan yer alıyordu. Grup maçları öncesinde tüm otoriteler Macaristan’ın grupta hiç şansı olmadığını rahatça dile getiriyordu.

Ancak ilk iki maç oynandığında durumun hiç de öyle olmadığı net bir şekilde belli oldu. İlk iki maç sonunda Fransa 4 puanla lider olurken, Portekiz ve Almanya’nın 3’er, Macaristan’ında 1 puanı yer alıyordu. Son maçlar öncesinde dört takımında sıralamada ki yeri garanti değildi.

Almanya Ecel Terleri Döktü

Grup maçları öncesinde hiç kimsenin şans tanımadığı Macaristan, son maçında Almanya’yı yenmesi durumunda gruptan çıkma şansı ile karşılaşmaya başladı. Sürpriz bir şekilde 11’de Adam Szalai’nin golüyle öne geçmeyi de başardılar. Dakika 66’ya kadar güçlü rakipleri karşısında bu skoru muhafaza ettiler.

Dakika 66’da Kai Havertz takımına beraberliği getiren golü attı. Bu golden sadece 2 dakika sonra Macaristan bir kez daha öne geçmeyi başardı. Andras Schafer takımını öne geçirdi. Golün pasını Adam Szalai’den geldi. Dakikalar ilerledikçe Almanya’nın baskısı artarken Macaristan savunmasını sertleştiriyordu. Ancak bu dalgaya dayanmaları 84’e kadar devam etti. Goretzka takımına beraberliği getirdi. Maçta başka gol olmayınca Macaristan son 7 dakikasına gruptan çıkma şansıyla girdiği maçtan elenerek turnuvaya veda etti.

Fransa ile Portekiz Yenişemedi

Grubun kaderini yakından ilgilendiren diğer maçta Fransa ile Portekiz karşı karşıya geldi. Penaltıların konuştuğu maç 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.

Cristiano Ronaldo dakika 31’de takımını öne geçirdi. Kylian Mbappe dakika 45’de penaltı golüyle beraberliği getirdi. Benzema bu golden iki dakika sonra takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı. Portekiz 60’da tekrar penaltı golüyle beraberliği sağladı. Bu skorun iki takıma da yaradığı noktadan sonra ikisi de daha kontrollü bir oyunu tercih ettiler.

Bu sonuçla birlikte Fransa ile Almanya grubu ikinci bitirirken, Portekiz topladığı 4 puanla en iyi üçüncüler arasında gruptan çıkmayı başarmış oldu.