Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İtalya – İngiltere Finalini Kim Alır?

İtalya – İngiltere Finalini Kim Alır?

2 min read
Spread the love

Euro 2020’nin artık sonuna geldik. İtalya ile İngiltere grup aşamasından sonra elemelerde hata yapmayarak isimlerini bir şekilde yazdırmayı başardılar. A grubunda bizimle birlikte mücadele eden İtalya ile İngiltere oynadıkları maçlarda hata yapmadan bu başarıyı gösterdiler.

İngiltere tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonasında finale çıkma başarısı gösterdi. İtalya’ysa bunu dördüncü kez başardı. İki takımda bu kupayı uzun süredir almak istiyor ancak şartlar, oyun mücadelesi ve kadroların uyumsuzluğu bu iki futbol ülkesinin istediğine ulaşmasını mümkün kılmıyor.

Pandemi nedeniyle 1 yıl ertelenen, 10’dan fazla ülkede aynı anda yapılan, ilk kez 24 takımın mücadele ettiği ve birçok ilginç olayın yaşadığı turnuvada şampiyon 11 Temmuz Pazar, saat 22:00’de oynanacak final maçının ardından belirlenecek.

İtalya Her Formasyonu Oynuyor

Mancini önderliğinde 30 maçı aşkın bir süredir yenilmeyen İtalya, belki de turnuvada ne oynadığı belli olan, rakiplerine bu oyunu kabul ettiren bir takım olarak görülüyor. A grubunda 3’te 3 yapan takım, son 16 turunda zor bir maçın ardından Avusturya’yı 2-1, daha sonra çeyrek finalde Belçika’yı yine aynı skorla 2-1 ve yarı finalde İspanya’yı 1-1 biten maçın ardından penaltılarla eleyerek buraya geldi.

İngiltere Bu Kupayı Evinde İstiyor

İngiltere tarihinde elde ettiği tek büyük turnuva başarısını Wembley’de oynadığı dünya kupası finalinde sağladı. Tarihlerinde ikinci kez bir finale çıkacaklar ve bu maç yine aynı statta oynanacak. İngiltere turnuvada oynadığı 5 maçta sadece 1 gol yiyerek buraya geldi. Gruplarını 7 puanla lider bitirdikten sonra, son 16’da Almanya’yı, çeyrek finalde Ukrayna’yı yenen takım, Yarı finalde uzatmalarda Danirmarka’yı yenerek buraya geldi.

İki takımın en son oynadığı resmi maç 2014 dünya kupası D grubunda oldu ve maçı İtalya 2-1 kazandı. 2012 Avrupa Şampiyonasında çeyrek finalde penaltı atışlarında İtalya yine tur atlayan taraf olmuştu. Bu sefer finalde birbirlerine rakip olan bu iki futbol ülkesinde İngiltere sahaya ev sahibi avantajıyla çıksa da İtalya oynadığı oyun ve kapasite açısından dengeli bir maçı bizlere vaat ediyor.