Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fransa Bisiklet Turunda Şampiyon Tadej Pogacar

Fransa Bisiklet Turunda Şampiyon Tadej Pogacar

2 min read
Spread the love

Bisiklet sporunun zirve noktası olarak görülen Fransa Bisiklet Turu bu sezon 108 kez düzenlendi. Birçok bisikletçinin yıl boyunca burada mücadele etmek için çalıştığı ve kazananın kariyerinde ki en büyük başarı olarak gördüğü Fransa Bisiklet Turu tamamlandı.

26 Haziran 2021 tarihinde Brest – Landerneau etabıyla başlayan bu eğlenceli ve çekişmeli tur 18 Temmuz tarihinde yapılan Chatou – Paris etabıyla son buldu. Toplamda 3414 kilometrelik bu yorucu ve aynı zamanda eğlenceli yarışta birçok rota ve zorlayıcı etap geri de kaldı.

Birçok önemli takımın yer aldığı, birçok önemli sporcunun yıl boyunca bu yarışı kazanmak için mücadele ettiği yarışın galibi Sloven bisikletçi Tadej Pogacar oldu.

Üst Üste İkinci Şampiyonluk Pogacar

21 yarışlık yorucu ve içerisinde birçok farklı etabın bulunduğu Fransa Bisiklet Turunda Tadej Pogacar beşinci etap olan zamana karşı etabı dışında 17 ve 18 etaplarda ki dağ tırmanma etaplarını da kazanan isim oldu.

21 etaba girerken klasmanda zirvede yer alan Pogacar bu etabı 72 sırada bitirmesine rağmen toplamda 82 saat, 56 dakika ve 36 saniyelik toplam derecesiyle bu prestijli yarışı üst üste ikinci kez kazanma mutluluğunu yaşamış oldu.

Sadece 22 yaşında olan BAE Emirates takımının bisikletçisi şampiyon olmasının yanında ayrıca bu turun en prestijli mayoları olan Dağların Kralı ve En iyi genç bisikletçinin de sahibi oldu.

Çünkü ona bu prestijli yarışı kazandıran dereceler dağ etaplarında geldi. İki üst üste dağ etabını kazanan ve bir zamana karşı etapta başarılı olan genç bisikletçi bu zaferi elde etti.

2021 Tour de France yarışını ikinci olarak Danimarkalı, Team Jumbo-Visma takımından Jonas Vingegaard alırken, üçüncülünü Kolomiya’dan Ineos Grenadiers takımından Richard Carapaz aldı.

Puan sıralamasında Mark Cavendish 337 puanla lider olurken, dağlarda Pogacar yine zirvede yer aldı. Takımlar şampiyonasında tüm sporcuları ile 249 saat 16 dakika 47 saniyelik bir dereceyi elde eden Team Bahrain Victorious takımı bu sezonu şampiyon olarak tamamlayan isim oldu.

Benzer haberler