Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Ferhat Arıcan’dan Tarihe Geçen Madalya

Ferhat Arıcan’dan Tarihe Geçen Madalya

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020 eğlenceli ve çekişmeli bir şekilde devam ediyor. Ülkemizi temsil eden sporcular her gün farklı bir branşta rakipleriyle mücadele ederek iyi bir derece almak için çalışıyorlar. Tabi ki her sporcumuz istediğine ulaşamasa dahi ülkemize sevindiren haberler geliyor.

Bunlardan birisine de Ferhat Arıcan imza attı. 32. Yaz Olimpiyat oyunlarında ülkemizi artistik jimnastik dalında temsil eden Arıcan, paralel bar finaline kadar çıkmayı başarmıştı. Burada yapmış olduğu 15.633’lük performansıyla kategorisinde üçüncü olarak ülkemize bronz madalya getirmeyi başardı.

Ferhat Arıcan’ın almış olduğu bu madalya ülke tarihinde ilk defa cimnastikte alınan madalya olarak tarihe geçmiş oldu. Göstermiş olduğu üstün performans ile birlikte ülkemiz tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran sporcu, madalya sonrasında çok büyük bir sevinç yaşadı.

12 Sporcu Mücadele Verdi

Ülkemiz adına olimpiyat oyunlarının 11. günün de toplamda 12 sporcu mücadele verdi. Madalya ile dönen Ferhat Arıcan ile birlikte birçok sporcumuz da mücadele etmiş oldukları kategorilerde finale çıkmayı ve madalya umutlarını sürdürmeyi başardılar.

Üç adım atlamada Necati Er, elde etmiş olduğu 17.13’lük derecesi ile birlikte adını finale yazdıran isimlerden birisi oldu. Ülkemiz adına 1948 yılında Londra’da düzenlenen oyunların ardından Ruhi Sarıalp’in ardından bu branşta ilk kez bir sporcumuz mücadele verecek.

Kadınlar cirit atmada ülkemizi temsil eden Eda Tuğsuz, adını finalde yarışacak 12 sporcu arasında yazdırmayı başardı.

200 metrede mücadele veren Ramil Guliyev, yarı finale çıkmayı başarsa da burada istediği dereceyi elde edemeyerek madalya umudunu kaybetti.

Yasmani Copello Escobat, 400 metre engellide final müsabakasında ülkemize altıncılık getirdi.

Diğer sporcularımızda kimileri günü başarı ile tamamlayarak yollarına devam etmeyi başardılar, kimileri final müsabakalarında farklı dereceler elde ederek olimpiyat oyunlarını kendi adlarına nokta koydu.

Ülkemiz adına daha çok sayıda sporcu kendi branşlarında mücadele vermeye devam ediyor. Gelecek günlerde yeni haberlerle, ülkemizi sevinci boğacak madalyalar ile yolumuza devam edeceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Benzer haberler