Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Euro 2020’nin En İyi 11 Belli Oldu

Euro 2020’nin En İyi 11 Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Euro 2020 harika bir final maçıyla birlikte son buldu. İtalya’nın penaltı atışlarıyla şampiyon olduğu turnuvada turnuvanın en iyi golü, en iyi oyuncusu ve en iyi 11’i de belirleniyor. 24 takımdan oluşan ve milli takımımız tarafından hayal kırıklığı ile sonuçlanan turnuvada öne çıkan bir çok takım ve futbolcu oldu.

Hiçbir takımın çok kolay bir şekilde maç kazanamadığı, Dünya Kupası şampiyonu ve finalistinin çok erkenden elendiği, favori takımların sürpriz bir şekilde elendiği turnuvada takım olarak İtalya çok uzun bir sürenin ardından İngiltere’nin elinden hem de Wembley’de oynanan finalle kupayı aldı. En iyi 11’de bu başarıları sebebiyle birçok isim yer aldı.

En İyi 11’e İtalya Damgası

Euro 2020’nin en iyi 11’i UEFA tarafından açıldı. En iyi 11 seçilirken birçok ünlü teknik direktörden ve futbolculardan puanlar alınarak buna karar verildi. Puanlama yapan isimler arasında David Moyes, Aitor KAranka, Robbie Keanı, Cosmin Contra ve Esteban Cambiasso gibi ünlü isimler yer aldı.

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan İtalya 5 futboluyla en iyi 11’de yer almayı başardı. Finalist olan İngiltere iki topçusu ile burada yer aldı. Yani iki finalist takım toplamda 11 futbolcuyla yer aldı. Turnuvayı gol kralı olarak tamamlayan Ronaldo’nun listede yer almamasıysa dikkat çekti.

Final maçının en iyi oyuncusu seçilen Gianluigi Donnaruma kalede yer aldı.

Defans hattında İtalya’dan Spinazzola, Bonucci, Harry Maguire ve Kyle Walker yer aldı.

Orta sahada sürpriz yarı finalist Danimarka’dan Hojbjerg, İtalya’dan Jorginho, İspanya’dan Pedri yer aldı.

Forvet hattında İtalya’dan Chiesa, Belçika’dan Lukaku ve İngiltere’den Sterling yer aldı.

En iyi 11’de dikkat çeken en önemli detay çeyrek finalde turnuvaya elen Belçika’dan Lukaku’nın yer alması oldu. Bunun dışında kalan futbolcuların tamamı en az yarı final oynama başarısı gösteren takımlardan alınmış oldu.

Tabi listeye girebilecek başka isimlerde yer alsa da bunların turnuvaya çok erken veda etmeleri belki de en iyi 11’in bu şekilde belirlenmesine neden oldu.