Nisan 17, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Dev Maçı Fransa 1-0 Kazandı

Dev Maçı Fransa 1-0 Kazandı

2 min read
Spread the love

Euro 2020 F grubu gerçekten bir ölüm grubu olarak görülüyor. Kuralar çekildiğinde herkesin gözü bu grupta ki maçlardaydı. Fransa, Almanya, Portekiz ve Macaristan’ın yer aldığı grupta favori olarak görülmeyen tek takım olarak Macaristan görülüyor.

Grubun ilk maçında Portekiz ile Macaristan karşı karşıya gelirken, ikinci maçta Fransa ile Almanya karşı karşıya geldi. Bu maç belki de Euro 2020’nin finalinde oynanabilecek kalitede olarak görülüyor. Belki de grup eşleşmelerinde en çok izlediği karşılaşma olarak da tarihe geçecek bir maç olacağını söylesek doğru olacaktır.

Maçta iki takımın kalitesine yakışır bir şekilde çekişmeli geçse de istediğini alan taraf Fransa oldu.

Tek Gol Üç Puan

Karşılaşma beklendiği bir şekilde iki tane organize takımın oyunu ile başladı. Topa sahip olabilen, hızlı oyun kurabilen ve çok hızlı karar veren iki takımın mücadelesi şeklinde başladı. İstediğini alan taraf 20’de Fransa oldu. Pogba’nın arka direğe attığı pasta, topu sert bir şekilde içeri çeviren Herhandez, Almanya’nın stoperi Hummels’in topa ters bir vuruş yapmasına neden oldu. Bu gol ile Fransa 1-0 öne geçen taraf oldu.

Almanya bu golden sonra topla daha çok oynayan ekip olsa da istediği pozisyonları bulmakta gözle görülür bir zorluk çekti. Fransa her kaptığı toptan sonra hızlı atağa çıkma düşüncesine sahip isimleriyle etkili pozisyonlar yakalamayı başladı.

İkinci yarı daha heyecanlı bir şekilde oynansa da iki tarafta istediği golü bulmayı başaramadı. Karşılaşma Fransa’nın 1-0’lık üstünlüğü ile bitti. İki takımında sıkışık oyunda 1’er kez kaleye isabetli şut atmayı başarmasıysa dikkat çekici bir detay olarak kayıtlara geçti.

Portekiz’in Macaristan’ı 3-0 yenmesiyle birlikte grupta lider olurken, Fransa ikinci, Almanya üçüncü ve Macaristan dördüncü şekilde sıralandı. Grubun ikinci maçları Macaristan ile Fransa, Almanya ile Portekiz arasında oynanacak.

Almanya bir üst tura çıkmak istiyorsa bu maçta ya puan ya da puanlar alması gerekiyor. Portekiz aldığı üç puanla bu maça daha rahat ve kontrollü bir şekilde çıkacak taraf olacaktır.