Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » C grubunda Hollanda ve Avusturya Çıkmayı Garantiledi

C grubunda Hollanda ve Avusturya Çıkmayı Garantiledi

2 min read
Spread the love

Euro 2020 turnuvasında üçüncü maçların oynanmasıyla birlikte ilk iki sıra belirlenmiş oldu. İlginç karşılaşmaların oynandığı grubunda son maçların oynanmasıyla birlikte dört takım arasından son 16’ya çıkmayı garantileyen takımlar belirlendi. Hollanda topladığı 9 puanla hatasız bir şekilde gruptan çıkmayı başarırken, Avusturya 6 puan ile grubu ikinci olarak bitirdi.

Güzel oyunuyla dikkat çeken Ukrayna, üçüncü maçlar sonunda 3 puanda kalırken, Kuzey Makedonya grupta son sırada yer alarak elenmiş oldu. Ukrayna’nın hala gruptan çıkma şansı bulunuyor. Tabi bunun olabilmesi için diğer gruplardan çıkma şansı olan takımlardan daha iyi bir averaja sahip olması gerekiyor.

Hollanda 3’de 3 Yaptı

Hollanda turnuvaya en iyi başlangıç yapan takımlar birisi oldu. İlk maçında Ukrayna’yı zorlanmasına rağmen 3-2 yenen takım, ikinci maçında Avusturya karşısında galip gelmeyi başardı. Son karşılaşmasında grubun zayıf takımı Kuzey Makedonya ile oynayan takım bu karşılaşmayı da 3-0 kazanarak, grupta üçte üç yapmayı başarmış oldu.

Hem oynadıkları oyun hem de yetenekleri ile bu galibiyetleri olan takımın, ilerleyen turlarda nereye kadar çıkıp çıkamayacağı biraz da karşılarına çıkacak olan rakiplerinin gücüyle orantılı olacak desek doğru bir yorum olacaktır. Bunun için son 16 turunun başlamasını bekleyecekler.

Avusturya Zorlandı Ama Avantajı Yakaladı

Avusturya ile Ukrayna grupta 3’er puana sahip olan iki takım olarak ikinci maçları geride bırakmıştı. Bu iki arasında oynayan takım grubun ikincisini belirleme açısından kritik bir öneme sahipti. İki takımda berabere kalması durumunda 4’er puana sahip olacak ve büyük ihtimal ile gruptan çıkmayı başaracaktı.

Avusturya bu maçta istediğini alan taraf oldu. Karşılaşmayı 1-0 kazanan takım grubu 6 puan ile ikinci sırada bitirerek, Hollanda’nın ardından gruptan çıkmayı garantileyen ikinci takım oldu.

Ukrayna’nın gruptan çıkma şansı hala devam ediyor. Tabi bunun için diğer gruplarda ki takımların puanlarına ve averajlarına bakmaları gerekiyor. Grubu üç maç sonunda 3 puan ve -1 averajla tamamladılar. Üçüncüler arasında ondan kötü bir dereceye sahip takım olduğunda onlar bir üste çıkacak.